Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minden követ megmozgatnak

Minden követ megmozgatnak Sport

Ígéretükhöz híven minden követ megmozgatnak és a végsőkig kiállnak a kézdivásárhelyiek a több mint négy évtizedes múltú Nagy Mózes Sportklub mellett, amelyet a tanügyminisztérium nyomására a Sepsiszentgyörgyi ISK-hoz csatolnának. Bokor Tibor polgármester korábban megígérte, az ügy rendezéséhez segítségül hívják parlamenti képviseletünket, ennek megfelelően kedden az oktatási miniszterhez fordult Fejér László Ödön Kovászna megyei szenátor – közölte az RMDSZ.

 

„A tanügyminisztérium képviselőivel a Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatójával, a szülők képviselőivel, illetve az iskolához tartozó sportklub edzői közösségének képviselőjével tárgyaltunk az iskolás sportklub helyzetének rendezése érdekében. Átadtuk Pavel Năstase oktatási miniszternek a sportklub elcsatolása ellen indított petíciót, amelyet 1700 kézdivásárhelyi szülő, tanár és lakos írt alá. A tanügyi tárca képviselőitől ígéretet kaptunk arra, hogy kivizsgálják az ügyet, és megoldást találnak a Nagy Mózes Elméleti Líceum mellől a sepsiszentgyörgyi sportiskolához csatolandó sportklub helyzetére” – nyilatkozta Fejér azt követően, hogy kedden Bejan András iskolaigazgatóval, Farkas Alpár szakosztályvezetővel, Nelu Noroceaval és Vasile Burluijal, a szülők képviselőivel az oktatási minisztérium illetékeseivel egyeztetett.

„Meggyőződésünk, hogy a Nagy Mózes Sportklub elcsatolása rossz hatással lesz a kézdivásárhelyi sportoktatásra. A sportklub 46 éves múlttal rendelkezik, négy szakosztállyal működik, és ezeknek megfelelő, jól felszerelt sportbázisa van. Ezzel szemben a sepsiszentgyörgyi sportiskola, amelyhez a tanfelügyelőség a kézdivásárhelyi sportklubot csatolná, nem rendelkezik sportbázissal sem, az edzéseket különböző sepsiszentgyörgyi oktatási intézmények sporttermeiben tartják. A két város sportklubjai között létezik egy egészséges verseny, amely mindkettőt jobb teljesítményre ösztönzi, ezt is veszélyeztetné a kézdivásárhelyi sportklub átcsatolása” – fogalmazott Fejér László Ödön. Hozzátette, a Nagy Mózes Sportklub jelentős támogatást kap a kézdivásárhelyi önkormányzattól, amennyiben viszont átcsatolják, ez a támogatási lehetőség megszűnik.

A szenátor hétfőn interpellációt is intézett az oktatási miniszterhez, amelyben arról kér tájékoztatást, törvényes-e a Nagy Mózes Sportklub összevonása a sepsiszentgyörgyi sportiskolával, amennyiben az erről szóló döntés azt követően született, hogy a kézdivásárhelyi tanács jóváhagyta a 2017–2018-as iskolahálózatot, amelyben a sportklub a Nagy Mózes Elméleti Líceumhoz tartozik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük