Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Minden (is) fejben dől el

Minden (is) fejben dől el Sport

Ki ne hallotta volna azt a kijelentést, miszerint minden fejben dől el? Van, akit motivál ez a gondolat, van, akinél ingerültséget vált ki. De vajon mit jelent ez egy ironman szemszögéből? Akinek 3,8 km úszás, 180 km kerékpározás és 42 km futás közben a fizikai felkészültség csak egy jó alap, de a mentális állapotán áll vagy bukik a versenye.

Deák Zsombor hivatásos ironman atléta negyedik alkalommal járja Erdélyt tanulságos előadássorozatával. Az előző évekhez képest eelőadászúttal más témakört helyez középpontba. Míg korábban magát a versenyzés mikéntjeit járta körbe, a mostani előadások fő témája a mentális jelenlét lesz verseny előtt, közben és után, valamint az élet bármely területén.

Hirdetés
Hirdetés

El sem tudod képzelni, hogyan lehet a holtpontokon (amelyek egy közel fél napos verseny alatt elég gyakran felbukkannak) túllépni? Mi történik olyankor a fejedben, amikor minden fáj, még nagyon sok van hátra, és a „semmi értelme az egésznek, miért is csinálom én ezt?” állapotban mégis beérsz a célba? Hogyan lehet a pozitív gondolkodást a mindennapi életben is hasznosítani? Akit érdekel a téma, november 29-én, csütörtökön 18 órától a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban, illetve december 7-én, pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház nagytermében hallgathatja meg az előadást.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük