Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Minden gyermek lehet egy kis Herkules!”

„Minden gyermek lehet egy kis Herkules!” Sport

Elindult az első alkalommal szervezett Herkules program, amelynek célja a gyermekek sportolásra való ösztönzése, és amely különböző sportágakban kínál ingyenes bevezető alkalmakat a 6 és 14 év közötti tanulók számára az ország minden részében, így Háromszéken is.

Hirdetés
Hirdetés

A program a Sportminisztérium kezdeményezése, és 32 megye – köztük Kovászna – és Bukarest helyi sportigazgatóságain keresztül valósul meg július 25. és augusztus 19. között, azonban a jövőben szeretnék állandósítani az iskolai szünidőkben.

„A projekt ötlete nem most született meg, már mandátumom kezdete óta dolgozom rajta, ez volt az egyik fő célkitűzésem, és örülök, hogy egy olyan időszakban valósul meg, amikor egész Románia, az átlagpolgároktól a kormányig, nyitott a sportra. A mozgás, az aktív és egészséges életmód, a gyermekek sportra és mozgásra való nevelése mind ahhoz járulnak hozzá, hogy egy egészségesebb, erősebb és sikeresebb országunk legyen. Minden gyermek lehet egy kis Herkules! Gyertek sportolni!” – nyilatkozta Novák Eduárd sportminiszter.

A Herkules projekt fő célkitűzései között szerepel az intézményes keretek között sportoló gyermekek számának növelése, csakúgy, mint a hátrányos helyzetből származó vagy fogyatékkal élő gyerekek sporttevékenységekben való részvételének növelése. Cél továbbá a gyermekeknek szánt sportrendezvények számának növelése megyei szinten, valamint a sport fontosságának tudatosítása és a sportolási lehetőségek népszerűsítése minél szélesebb körben.

A program keretében a diákoknak felejthetetlen hétben lehet részük, olyan sportágakba nyerhetnek betekintést, mint a rögbi, vívás, atlétika, úszás, kosárlabda, művészi és ritmikus gimnasztika, íjászat, karate, tollaslabda, asztalitenisz, kézilabda, harcművészetek, tájékozódási futás, kerékpározás, triatlon, sporttánc, kajak-kenu, röplabda, tenisz, jégkorong, judo, görkorcsolya, birkózás, futball és minifoci, baseball, ITF taekwon-do és sakk.

A bevezető tanfolyamokat több mint 160, tapasztalattal rendelkező helyi edző fogja tartani négy, egyenként egyhetes sorozatban, így a gyerekeknek lehetőségük lesz arra, hogy többféle sportot is kipróbáljanak. A sportágak megyénként változnak, a helyi szinten rendelkezésre álló humán erőforrás és sportlétesítmények függvényében. Háromszéken az úszással a sepsiszentgyörgyi Román Vilmos Uszodában, a tenisszel a Sepsi Aréna melletti teniszpályákon, a pingponggal a Hőközpont utcai Topspin-teremben ismerkedhetnek meg az érdeklődők, míg augusztus 8-tól két egyhetes turnusban a Mikes Kelemen Líceum Bogdán Antal Sporttermében kosáredzéseket is tartanak. Minden hasznos információ – sportágak, helyszínek, edzők, regisztráció – a proiectulhercules.ro weboldalon érhető el.

A jövőben a gyermekek sportolással való megismertetését célzó program állandóvá válik az összes iskolai szünidőben. A Herkules projekt sporttevékenységei egy speciális naptár szerint zajlanak majd, amelyet a tevékenység helyszínének, az évszaknak és a rendelkezésre álló infrastruktúrának megfelelően alakítanak ki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük