Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mike Boróka bronzérme

Mike Boróka bronzérme Sport

Hosszas kihagyás után újra hivatalos versenyen léptek asztalhoz a háromszéki utánpótláskorú asztaliteniszezők, akik számára az elmúlt napokban több országos kiírást is összezsúfoltak a bodzavásári buborékban. A legjobb eredményt a kézdivásárhelyi Mike Boróka érte el, aki ifjúsági I-es kategóriában bronzérmet nyert.

Négy verseny öt nap alatt – ez várt az asztaliteniszezőkre Bodzavásáron, ahol ifjúsági I-es és II-es kategóriákban országos bajnokságot, illetve Top16-os ranglistaversenyt szerveztek. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub (edző: Kerekes Barnabás) öt sportolóját – Mike Borókát, Farkas Yvettet, Canea-Kocsis Andrást, Chelmuș Ionuț-t és Miroiu Andreit –, míg a megyeszékhelyi Sepsi–SIC (edző: Simon Teodor) Márton Ádámot nevezte a viadalra.

Hirdetés
Hirdetés

A megmérettetések nem a megszokott módon, hanem egyenes kieséses rendszerben zajlottak, a játékosok 32-es főtáblán kezdtek. Az ifjúsági II-es korosztályban utolsó éves Mike Boróka meglepetésre már a második körben búcsúzott, miután 3–0-ra kikapott a besztercei színekben induló, szentgyörgyi Simon Teodórától, akit ezután a későbbi ezüstérmes Ungvári Evelyn búcsúztatott (1–3). Boróka az ifjúsági I-es küzdelemben vett revánsot Teodórán, 3–1-re nyerve az első körben, majd ugyanilyen arányban verte a slatinai Radu Dianát, illetve a négy közé jutásért 3–2-re győzte le a konstancai Urâtu Denisát. Az elődöntő jelentette számára a végállomást, az európai élvonalhoz tartozó besztercei Sîngeorzan Ioanától kapott ki 3–0-ra, így harmadikként végzett. Többi versenyzőnk is nyert egy-egy meccset a főtáblán, azonban esélyesebb ellenfelekkel szemben megtorpantak.

„Sajnos a hosszú kihagyás rányomta bélyegét a játékosaink teljesítményére, játékukon érződik a tétmeccsek hiánya, mentálisan sem tudtak kellőképpen ráhangolódni az erőpróbákra” – értékelt Kerekes Barnabás edző.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük