Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mezei Gabriella újra ringben

Mezei Gabriella újra ringben Sport

Tíz hónap kihagyás után tért vissza a ringbe a Székely Kobrák ökölvívója, Mezei Gabriella, aki az előző hétvégén pontozásos (39–37) diadalt aratott az angliai Sheffieldben. A székelyföldi sportoló karrierje negyvenedik profi mérkőzésén tizenegyedik győzelmét ünnepelhette.

Hirdetés
Hirdetés

A 26 éves kovásznai ökölvívó nemzetközi négymenetes összecsapáson vette fel a kesztyűt az eddig veretlen észak-ír Cathy McAleer ellen. Mezei közel hat éve bokszol profiként, ezt megelőzően harminckilenc nemzetközi meccsen lépett küzdőtérre, ezekből tízet megnyert, ötször döntetlennel zárt és huszonnégyet elveszített. McAleer felett aratott pontozásos győzelme után a pehelysúlyú-világranglista ötvenedik helyét foglalja el.

„Hamarabb érkeztünk Sheffieldbe, így volt öt napunk edzeni és készülni a mérkőzésre, ami jól sikerült, a rövidebb felkészülés ellenére Gabriella összeszedetten bokszolt, fizikailag jól bírta a meneteket, a négyből háromban egyértelműen több ütést vitt be, ezt pedig a bírók is látták. Hosszú kihagyás után sikerült nyerni, aminek nagyon örülünk. Ezen a héten Hamburgban lett volna mérkőzésünk a svéd Lucy Wildheart ellen, amit végül lefújtak” – tudtuk meg Pap Ferenc edzőtől.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük