Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Messi újabb rekordja

Messi újabb rekordja Sport

Lionel Messi, a spanyol labdarúgó-bajnokságban címvédő FC Barcelona csapatkapitánya megszakítás nélkül a 12. olyan bajnoki szezonjánál tart, amelyben legalább húsz gólt szerzett.

A statisztikákkal foglalkozó Stats Perform spanyol futballra szakosodott Twitter-oldala, az OptaJose kiemelte: hasonlóra még senki nem volt képes. Az oldal emlékeztetett: a katalán együttes hatszoros aranylabdása a 2019/20-as La Liga-idényben szombaton érte el ezt a határt, amikor a Mallorca otthonában 4–0-ra megnyert meccs 93. percében volt eredményes.

A hatszoros aranylabdás támadó gólja mellett két gólpasszal is segítette csapatát a fölényes idegenbeli siker elérésében, így mérlege: 23 La Liga-mérkőzésen 20 gól és 14 gólpassz. A katalánokra még tíz mérkőzés vár a bajnokságban.

A szombat esti, mallorcai meccs 54. percében a zárt kapuk ellenére a pályára szaladt egy argentin válogatott mezbe öltözött fiatalember, hogy lefotózza magát bálványával, Messivel. A hazai klub nem tudta megválaszolni, hogy a vírushelyzet miatt rendkívül szigorú biztonsági előírásokat és beléptetési rendszert hogyan sikerült megszegnie, illetve kijátszania a francia származású, de Mallorcán élő szurkolónak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük