Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Messi marad a Barcelonánál

Messi marad a Barcelonánál Sport

A hatszoros aranylabdás Lionel Messi még egy szezont marad az FC Barcelona labdarúgócsapatánál.

Hirdetés
Hirdetés

A 33 éves argentin világsztár – aki másfél hete jelentette be távozási szándékát – a goal.com szaklapnak azt nyilatkozta pénteken, hogy egyelőre nem vált klubot. A Barcelona végig azon az állásponton volt, hogy Messi csak lelépési díjért távozhat.

„Amikor a feleségemmel és a gyerekeimmel közölte, hogy távozni akarok, az egy brutális dráma volt – mondta Messi a goal.com-nak adott exkluzív interjújában. – Az egész családom sírni kezdett, a gyermekeim nem akarták elhagyni Barcelonát, nem szerettek volna iskolát váltani. Én azonban máshogy néztem a dolgokat, szeretnék a legmagasabb szinten játszani, címeket nyerni, versenyben lenni a Bajnokok Ligájában. Nyerhetsz vagy veszíthetsz benne, a lényeg, mert nagyon nehéz, de mindenképpen versenyezned kell. Versenyben kell maradnod, de nem szabad szétesnünk, mint Rómában, Liverpoolban vagy Lisszabonban. Mindez arra késztetett, hogy elgondolkodjak ezen a döntésen.”

A tervezett új kihívás azonban meghiúsult a Barcelona korrupcióval vádolt elnöke, Josep Maria Bartomeu miatt, aki állítása szerint megígérte neki, hogy az idény végén szabadon dönthet a jövőjéről.

„Azt gondoltam és biztos voltam benne, hogy szabadon távozhatok, hiszen az elnök mindig azt mondta, én dönthetek az idény végén. Most pedig ragaszkodnak ahhoz, hogy nem június 10-e előtt jeleztem távozási szándékomat, amikor küzdöttünk a La Ligáért, az egész koronavírus okozta helyzet közepén. Az egyetlen oka annak, hogy a Barcelonában folytatom, hogy az elnök közölte velem, csak akkor engednek el, ha kifizetik értem a 700 millió eurós kivásárlási árat. Ez lehetetlen.”

Csak egy módja lett volna annak, hogy elhagyhassa a katalán együttest, ha bírósághoz fordul, azonban ő ezt nem szerette volna, ezért inkább további 10 hónapig a csapatnál marad.

„Soha nem mennék a bíróságra a Barca ellen, a klub ellen, amelyet szeretek, amely mindent megadott nekem érkezésem óta. Ez életem klubja, ez a klub adta nekem az életet. Eszembe sem jutott, hogy ellen menjek a bíróságon.”

A 33 éves, hatszoros aranylabdás sztár teljesen megnyílt az interjúban, elárulta, döntése ellenére felesége mindenben támogatta őt, kisfia Thiago nem szeretett volna távozni imádott iskolájából, városából. „Zokogva jött oda hozzám, kérlelt, hogy ne menjünk el. Mondom még egyszer, borzasztóan nehéz volt. Szeretem Barcelonát és nem fogok ennél jobb helyet találni, de jogom van döntést hozni. Új célokat és kihívásokat keresni. Holnap azonban visszamehetek, mert itt mindenem megvan.”

A sajtó azóta foglalkozott a játékmester távozásával, hogy a csapat augusztus 14-én történelmi, 8-2-es vereséget szenvedett a későbbi győztes német Bayern Münchentől a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, így a 2007/08-as évad után először zárt trófea nélkül egy szezont.

Az új vezetőedző, a holland Ronald Koeman kinevezésekor azt mondta: igényt tart az argentin szupersztárra, akit a Barcelona vezetői is személyes találkozókon szerették volna meggyőzni a maradásról.

A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretett volna csapatot váltani, ez lehetővé tette volna számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy a Barcelona tájékoztatása szerint júniusban lejárt annak a határideje, hogy jeleznie kellett volna a távozási szándékot.

A spanyol és az európai futballszezon rendszerint májusban ér véget, azonban a koronavírus-járvány miatt előbbi júliusban, utóbbi augusztusban zárult.

(m4sport.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük