Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mentalitásváltás a cél

Mentalitásváltás a cél Sport

Süteménnyel várták hétfőn reggel azokat, akik idén is csatlakoztak Sepsiszentgyörgyön a Cycle to Work biciklis megmozduláshoz, a munkába tekerés mellett idén a mentalitásváltást is megfogalmazták célként a szervezők.

Hirdetés
Hirdetés

Az elképzelés maradt a régi: a cél az, hogy minél többen biciklivel közlekedjenek a városban, kerékpárral menjenek dolgozni májusban, de nem csak – mondták el a szervezők sajtótájékoztatón.

Birtalan Csanád és Kiss Bence öt éve szervezik a Cycle To Workot Sepsiszentgyörgyön, igaz, a járványhelyzet miatt itt is volt szünet, de most ismét arra ösztönöznek mindenkit, hogy válasszon alternatív közlekedési eszközt. Mint mondták, most már az idő is engedi, így a kerékpárt nemcsak sportolásra lehet használni, hanem munkába járni is, és azt szeretnék elérni, hogy minél többen csatlakozzanak a felhíváshoz. A korábbi évekhez hasonlóan, májusban azok, akik kerékpárral közlekednek, több kedvezményben részesülhetnek a partnerek által, így a Szimpla kávézóban kávét, teát és zsíros kenyeret kapnak a biciklisek hétköznapokon 8 és 10, illetve 15 és 17 óra között.

A támogatók sora még bővülhet, felhívást tettek közzé, továbbá tárgyalásban vannak a május végén első alkalommal sorra kerülő SepsiBook könyvvásár szervezőivel, hogy a kiadók engedményben részesítsék azokat, akik kerékpárral mennek a rendezvényre. Az esemény egyik új partnere a Sepsi Value Centre, ahol szintén több érdekes akció várja május folyamán a bicikliseket.

Kiss Bence rádiós műsorvezető így fogalmazott: a közlekedésben Sepsiszentgyörgyön mentalitásváltásra is szükség lenne, ezt célozták meg idén. Több türelem, tolerancia, odafigyelés kellene, erre is ösztönöznék a közlekedésben részt vevőket a következő hetekben.

A Cycle To Work megmozdulás fontos része egy biciklis felvonulás is, amelyet május 28-án szerveznek, illetve idén először a kerékpársávon parkoló autókat is figyelmeztetik, szórólapot tesznek a szélvédőkre. Azt szeretnék, ha a kijelölt utakat akadálymentesen tudnák használni, ezért a rendőrséget is bevonnák a figyelmeztető akcióba. A szervezőknek több elképzelésük van a forgalom alakításáról, így a város mellett a megyei önkormányzattal is tárgyalásokat folytatnak.

A rendezvény partnere a VocalCycle is, akik több bicikli-szerelő állomást szeretnének városszerte, valamint szeretnék megjavíttatni azt a biciklipumpát, amit korábban a Háromszéki Közösségi Alapítvány szerelt fel a városközpontban.

A Cycle To Work akcióhoz csatlakozó vendéglátóegységek listáját folyamatosan bővítik és közzéteszik, illetve várják a bicikliseket is az utakra.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. május 3., 10:26
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Tobb mint 25 eve kerekparozok, de eletveszelyesnek tartom a forgalmas utszakaszokon plane reggel munkaba biciklivel jarni, amikor mindenki ideges, hogy idoben elerjen. Maskor is leszoritnak az autosok, az utak tele vannak katyukkal, csatornafodeleket nem lehet kikerulni, mert hatulrol a keskeny utakon elut az autosor, ha belehajtasz fejreesel azonnal. Komolyabb biciklit 5 percre nem zarhatod le, hogy ne lopnak el, utana az eletben nem latod tobbet.
    Ha kedves az eleted inkabb jarj kocsival, ha nincs akkor busszal vagy gyalog, mert ha elutnek es cserbenhagynak, felraghatod az aszfaltot fajdalmadban. Vagy kapsz par szaz lejt karpotlasul, hosszu es faraszto jogi procedura utan talan legjobb esetben. Neked megeri az a szaz lej, hogy gipszben legy fajdalomban, honapokig agytalazzanak, szivoszallal etessenek, es testi fogyatekos legyel eleted vegeig?
    Forgalmon kivul javaslom inkabb.

  • User
    Dátum: 2022. május 3., 12:50
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A forgalomban semmi esetre sem, az eleteddel jatszol, de hogy nem lehet a legfontosabb helyekre bicikliutat csinalni, pl. a tejuton az Arenaig? Mintha nem is akarnanak.A jardakon bandukolunk, kerulgetve a gyalogosokat, akik persze a levalasztott savba szeretnek a legjobban menni, ha az is van egyaltalan.

  • User
    Dátum: 2022. május 3., 14:39
    ÉRTÉKELÉS: 1

    En is szivesen mennek a hetvegi meccsre biciklivel , mert 14.30-tol van, de lehetetlen…Inkabb varunk a Csiki u vegenel, hogy megszanjon egy-ket Brasso felol jovo es kiengedjen.

  • User
    Dátum: 2022. május 4., 0:26
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Taxis, Bertises futarkocsik, Audi, BMW, luxusautosok, naponta csinalnak balesetet eloidezo veszelyhelyzeteket bicikliseknek. Kresszre fittyet hanyva eletveszelyes stilusban es sebesseggel vezetnek.