Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Méltányolják elszántságát

Méltányolják elszántságát Sport

A kézdivásárhelyi Oláh Attila korcsoportjában ötödikként végzett a marosvásárhelyi Bikes ’N’ Roses nevet viselő kritériumversenyen, amely a Road Grand Tour sorozat részét képezte. A versenyzők a városban kialakított 2,5 km-es pályán több mint 20 kört kellett megtegyenek kerékpáron.

 

– Nagyon gyors és izgalmas verseny volt számomra, a kritériumverseny a kedvencem, nagy odafigyelést, jó technikát és persze rengeteg erőt igényel egy. Nehéz volt maga a pálya is, nagy kanyarokkal, veszélyes ereszkedővel, és ugyanakkor a szél is nagyon fújt. Az első öt körben az utolsók között voltam, tudtam, ha elől maradok, akkor fáradtság miatt nem tudom befejezni. Ahogy nőtt a körök száma, úgy haladtam előre én is, és megelőztem a kifáradókat – mesélte a céhes városi paralimpikon.

A parakerékpáros egyedüli mozgássérültként indult az erőpróbán, ahol a 20–29 éves korosztályában 5. helyen ért célba, összetettben pedig 66. lett a 87 versenyzőből. A szervezők különdíjban részesítették őt, ráadásul Alex Ciocan, a Road Grand Tour vezetője hangsúlyozta, hogy az általuk szervezett versenyeken ingyenesen vehet részt.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. június 27., 8:29
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Elismeresem es gratula a kitartasert.
    Van egy masik kerekparozashoz kotheto eredmeny is a hetvegen, a megyeszekhelyi TriAluta szineiben versenyzo Razvan Schuler a Master3-as kategoriaban (50-59 ev) a 2018-as ideny nemzeti masodik helyet soporte be a Szentagotan (Agnita) rendezett megmeretesen.