Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megtört a jég: nyert az OSK

Megtört a jég: nyert az OSK Sport

Hosszú idő után örülhetett újra bajnoki sikernek a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely vasárnap Marius Ștefănescu duplájával, a csapatkapitány Bogdan Mitrea és Boubacar Fofana találataival gyűrte le a több sebből vérző fővárosi Dinamót. A sepsiszentgyörgyiek először lőttek négy gólt egy meccsen az idényben, és július 16. óta először nyertek hazai környezetben.

Az első forduló óta nyeretlen Sepsi OSK az utolsó előtti Dinamo Bukarestet fogadta vasárnap kora este az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 14. fordulójának alsóházi rangadóján. A sepsiszentgyörgyiek a rossz bajnoki mérleg ellenére egy sikerélménnyel lettek gazdagabbak a múlt héten, ugyanis bejutottak a Román-kupa negyeddöntőjébe. A koronavírus-járvány negyedik hulláma miatt nem lehettek nézők a két hete felavatott Sepsi OSK Arénában. A Dinamo elleni mérkőzést megelőző hat hazai bajnokin nyeretlen maradt a Sepsi OSK, ez alatt csupán három pontot kuporgatott össze. Ezért is örült minden háromszéki, amikor a 21. percben már 2–0-át mutatott az eredményjelző a duplázó Marius Ștefănescu jóvoltából. A 23 éves futballistának előbb a tizenhatosról rálőtt labdája felpördült a blokkolni próbáló Sorescu lábán és a kapus felett a hosszú sarokba vágódott, majd az ötös sarkáról is betalált. A caracali játékos közel állt a mesterhármashoz, azonban átemelése célt tévesztett. A kihagyott ziccer megbosszulta magát, ugyanis szünet előtt szépített a Dinamo, Torje a tizenhatoson kívülről bombázott a Niczulyt helyettesítő Began kapujába.

A második játékrész elején Luckassen is betalált, azonban a partjelző lest intett. A 72. percben aztán érvényes gólt szerzett az OSK, Eder González szabadrúgásból a tizenhatoson belülre ívelt, a jól érkező Mitrea pedig védhetetlenül a kapuba fejelt. A hajrában a csereként beállt Boubacar Fofana biztosította be csapatának a várva várt győzelmet, amelynek köszönhetően a piros-fehérek elhagyták a veszélyzónát és előléptek a rangsor 11. helyére.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 14. forduló: Sepsi OSK–Dinamo Bukarest 4–1 (2–1). Sepsiszentgyörgy, Sepsi OSK Aréna. Vezette: Sebastian Colțescu.

Sepsi OSK: Began – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Stefănescu (Golofca, 80.) – González (Fofana, 80.), Păun, Dumitrescu – Askovszki (Bărbuț, 74.), Luckassen (Csuncsukov, 73.), Achahbar (Damascan, 64.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Dinamo: Iliev – Sorescu, André, Pinto, Popa (Grigore, 41.), Radu – Torje, Espinosa, Itu (Țîră, 79.), Măgureanu (Crețu, 79.), Ivanovszki (Vestenicky, 90+1.), Matei (Bani, 90+1.). Vezetőedző: Mircea Rednic.

Gólszerzők: Stefănescu (13., 21.), Mitrea (72.), Fofana (86.), illetve Torje (39.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük