Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megszakadt a győzelmi széria

Megszakadt a győzelmi széria Sport

Megszakadt a címvédő Sepsi–SIC győzelmi sorozata, miután a női kosárlabda Nemzeti Liga alapszakaszának utolsó, 18. fordulójában 77-68 (21-20, 22-14, 15-16, 19-18) arányú vereséget szenvedett a Kolozsvári Egyetem csapatától a Horia Demian Sportcsarnokban. A zöld-fehérek az aktuális versenykiírásban 15 győzelmet követően maradtak alul az előző idény ezüstérmesével szemben, de a vereség ellenére az első helyen zárták az alapszakaszt, míg a céhes városiak ötödikek lettek.

A Zoran Mikes irányította sepsiszentgyörgyi listavezetőt közel 30 fős Székely Légió kísérte el Kolozsvárra, akik szokásukhoz híven az első perctől az utolsó sípszóig buzdították a bajnoki címvédőt. A szentgyörgyiek az első negyed elején még minimális különbséggel vezettek, viszont a Szamos-partiak a folytatásban pontosabban céloztak, így a szünetig kilencpontos előnyt építettek ki (43–34).
A harmadik negyedben jól kezdett a Sepsi–SIC, amely a 27. percben öt pontra csökkentette hátrányát, de a sikertelen dobókísérletek miatt nem tudott közelebb férkőzni a kolozsváriakhoz. A zöld-fehérek nyolcpontos hátránnyal kezdték az utolsó tíz percet, ahol egészpályás védekezéssel próbálták hibára kényszeríteni az ellenfelet, ami többnyire sikerült is, de a fordítás nem jött össze, a Kolozsvári U pedig 77-68-ra győzött.

A házigazdák legjobbja a dupla-duplát jegyző (18 pont és 16 lepattanó) Amanda Thompson volt, a Sepsi–SIC részéről Tyaunna Marshall tűnt ki szintén dupla-dupla teljesítményel (23 pont és 10 lepattanó). Egy sokatmondó adat a mérkőzésről: a kolozsváriak 33 alkalommal dobhattak büntetőt, amit 27-szer pontra is váltottak, ezzel szemben a Sepsi–SIC mindössze 10 büntetődobást végezhetett el, amiből három ért pontot.

A két csapat 19. alkalommal találkozott egymással, a kolozsváriaknak harmadszor sikerült legyőzniük a kétszeres bajnokot. A Sepsi–SIC a bajnokságban tavaly április óta nem szenvedett vereséget, legutóbb a döntőpárharc első mérkőzésén kapott ki, szintén a Kolozsvári U csapatától.

Kolozsvár: Ghizilă 6, Voica 3, Vorpahl 9, Thompson 18, Kalusic 21/3. Cserék: Taylor 8/3, Lovász, Pătruț, Samburska 8, Maxim, Părău 4. Vezetőedző: Dragan Petricevic.

Sepsi–SIC: Webb 8/6, Fontaine 10, Marshall 23/3, Gödri-Părău 17/3, Neagu 2. Cserék: Kilin, Hamilton-Carter 2, Džankić, Kress 3, Kovács, Stoenescu 3/3, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes.
A bajnokság közel három hétig szünetel az Európa-bajnoki selejtezősorozat miatt, majd február 22–25. között a nyolc legjobb csapat a Sepsi Arénában harcol a Román-kupáért. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük