Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megnyertük a csúcsrangadót

Megnyertük a csúcsrangadót Sport

Az alapszakaszbeli vereségért és a kupa-elődöntőbeli kudarcért is revánsot vett a nagyot hajrázó Sepsi–SIC szombaton Târgoviştén, ahol hosszabbítást követően ötpontos győzelmet aratott az örökrivális CSM felett, a női kosárlabda Nemzeti Liga középszakaszában. A címvédő zöld-fehérek magabiztosan vezetik a bajnoki tabellát, eddig mindössze egy alkalommal kapituláltak. Zoran Mikes együttese szerdán újra pályára lép, Szatmárnémetit látja vendégül.

Monique Coker kosarával kezdődött a rangadó, amire Marshall egykettőre válaszolt, az első öt percben fej-fej mellett haladt a két együttes, mígnem Thompson vezényletével egy 8-0-s rohamot követően meglépett a Sepsi–SIC (7-15). A negyed végére Coker és Green kissé lefaragott a hátrányból, így 10-15-ös állásról indult a második tíz perc. Nagyon összekapta magát a listavezető szentgyörgyi gárda és tovább növelte előnyét, a hazaiak csak szenvedtek és egyre idegesebben játszottak, a mieink viszont szárnyaltak a palánk alatt, szünetre 17-32 állt az eredményjelzőn.

A harmadik negyed elején 7-0-s etappal lefaragott a hátrányából a Târgovişte (24-34), majd tízpontra állandósult a különbség a felek között, 32-42-ről kezdődött a zárószakasz.

Az utolsó negyed rendkívül izgalmasra sikeredett, a játékrész elején a hazaiak villantak, és egy újabb 8-0-s futással 40-42-re módosították az állást, ám a zöld-fehérek sem hagyták magukat, Shegog és Jeffery játékban tartották az éllovast (40-46). Gabriela Larisa Toma triplájára Thompson is hárompontossal válaszolt (43-49), majd két és fél perccel a vége előtt 47-51-es állásnál úgy tűnt, meglesz a vendégsiker. Igen ám, de Coker értékesített egy büntetőt, majd a véghajrában Porchia Green triplájával ledolgozták hátrányukat a hazaiak (51-51), és hosszabbításra mentették a találkozót.

A ráadás nem okozott gondot a jobban koncentráló Mikes-csapatnak, 51-53-nál Jeffery triplája megtörte a házigazdák ellenállását, a nagyszerűen hajrázó mieink ötpontos, megérdemelt győzelmet arattak. Végeredmény: CSM Târgovişte – Sepsi–SIC 54-59 (10-15, 7-17, 15-10, 19-9, 3-8).

A Sepsi–SIC három rutinos kosarasa ezúttal is kitett magáért, Janeesha Jeffery 15 ponttal, 7 lepattanóval és 4 gólpasszal járult hozzá a győzelemhez, Marshall szintén 15 ponttal, valamint 8 lepattanóval és 2 gólpasszal segített. Amanda Thompson extra teljesítményt nyújtva dupla-duplázott, 12 pontja mellé nem kevesebb mint 20 lepattanót gyűjtött be, ráadásként kiosztott két gólpasszt. Rajtuk kívül Shegog (8 pont), Pfirman (4), Gödri-Părău (2) és Stoenescu (3) volt eredményes. A hazaiaknál Monique Coker ismét elemében volt, 20 pontot és 14 lepattanót jegyzett, Porchia Green 14 egységet szórt, és 6 lepattanó mellett 4 asszisztot ért el.

Az 5. forduló többi eredménye (1-6.): Szatmárnémeti VSK – Kolozsvári Egyetem 65-71, Brassói Olimpia – Galaci Phoenix 76-89.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük