Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megmentenék a Dinamót?!

Mirel Rădoi, a román labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya a Telekom Sport televíziónak adott nyilatkozatában egyebek között azt mondta, értesülései szerint az 1. Liga mezőnyének létszáma kettővel növekszik a 2022–2023-as bajnokságban, ami értelemszerűen azt jelentené, a 2021–2022-es bajnokság végén nem esik ki egy csapat sem, a két plusz csapat pedig a 2. Liga első két helyezettje.

Hirdetés
Hirdetés

A volt kapitány egyéb részletekre nem tért ki, nem említette, hogy a második liga 3-4. helyezettjei játszanak-e osztályozót. Azt viszont tudni véli – és ennek apropóján beszélt –, hogy a létszámemeléssel a szakszövetségnek az a célja, a Dinamónak segítsen az élvonalban maradni. „Mindegy, mi történik a bajnokságban a Dinamóval, a Dinamo nem fog kiesni. Vagyis, ha ki is esne a sportverseny alapján, információim szerint megmenekülhet, mert 18 csapat lesz a következő bajnokságban. Nem hiszem, hogy a LPF, a Román Labdarúgó-szövetség és a televíziók hagynák, hogy egy ilyen erős márkanév eltűnjön, kiessen az élvonalból”, mondotta Rădoi.

A Dinamo 21 forduló után a 15., utolsó előtti helyen áll, 12 pontja van, a 14. helyen előtte álló FCU Craiovának 19. Idő lenne még felkapaszkodni a biztonságosabb helyekre, de a Dinamo háza táján sok minden nincs rendben, és ebből csak egyik gond a csapat gyenge játéka. Érdekes, hogy a 2019–2020-as bajnokság vége felé is elterjedt a hír, miszerint a profi liga és a szakszövetség létszámnöveléssel szeretné megmenteni az utolsó előtti helyen végző Dinamót. Nos, az 1. Liga akkori 14-es mezőnye kettővel bővült, így lett 16 csapat. A koronavírus okán az utolsó előtti (kieső helyen) lévő Dinamónak a bajnokság végén még öt (!) elmaradt mérkőzése volt, amit le sem kellett játszania, mert megkapta a szövetségi mentőövet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. december 29., 11:09
    ÉRTÉKELÉS: -2

    Az olvasottak alapjan a megyei labdarugo szovetseg inditsa a megyei bajnoksagot mert lehetseges,hogy ha kerul meg egy Dioszegi Ur olyan lelkes es hozza allo, 2036-2037-es idenyre lesz meg egy csapat a megyebol ay NB I-be,

  • User
    Dátum: 2021. december 30., 12:16
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Ami a megyei bajnokságot illeti azt már lehetett volna inditani, ahogy megtették számos más megyében is . Na de Oláh uréknak konnyebb a semmiért fizetést kapni , még hozzá nem is kevesset.