Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meglepetés a Román-kupában

Meglepetés a Román-kupában Sport

Meglepetéssel kezdődött a labdarúgó Román-kupa nyolcaddöntője, hiszen a harmadosztályos Filiaşi búcsúztatta a 2. Liga negyedik helyezettjét, az AFC Hermannstadtot, és bejutott a sorozat legjobb nyolc csapata közé. Ma a Sepsi OSK-n a bizonyítás sora, a kettes számú craiovai alakulat otthonában.

Hirdetés
Hirdetés

Legutóbb a 2018–2019-es kiírásban történt meg, hogy 3. Ligás csapat eljutott a Román-kupában a negyeddöntőig: akkor az FK Csíkszeredának és az Adrian Mititelu tulajdonában levő U Craiova 1948 SA alakulatának sikerült a bravúr, viszont a legjobb nyolc között összekerült a két csapat, és az olténiaiak jutottak tovább. Az oltyánok ma a bajnokságban gyengén muzsikáló Sepsi OSK-t fogadják, a sepsiszentgyörgyiek alig tíz ponttal az igen szerény, kiesés elleni osztályozót jelentő 14. helyen állnak, így a kupában „kárpótolnának”.

Román-kupa, nyolcaddöntő: FC Voluntari – FCSB 3–0 (játék nélkül, a fővárosiak nem tudtak kiállni a sok megfertőződött játékos miatt), ACSO Filiaşi – AFC Hermannstadt 6–5 (1–1, 1–1, 1–2, 2–2) – 11-esek után, Medgyesi Gázmetán – Chindia Târgovişte 0–1, Dinamo Bukarest – FC Argeş 1–2. Mai mérkőzések: 15 órától Fotbal Club Buzău – Dunărea 2005 Călăraşi, 18 órától U Craiova 1948 SA – Sepsi OSK (Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport+), 21 órától Politehnica Temesvár – FC Rapid.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük