Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megkoronázták az évet

Megkoronázták az évet Sport

Kitűnő eredményeket értek el a kézdivásárhelyi Sporting Budo Karate Klub növendékei vasárnap a budapesti shito-ryu nyílt világkupán. A rangos erőpróbán 10 ország mintegy 600 versenyzője méretkezett meg, ezúttal a céhes városiak 15 karatékája tette próbára magát.

A Bartók Csaba és Vajik Csaba által felkészített karatékák mindannyian kumitében versenyeztek egyénileg, illetve hárman csapatkumitében álltak küzdőtérre. A Szász Lőrinc, Bán Krisztián és Székely Tas alkotta trió hajszállal csúszott le a bronzéremről. A csapat mérlege hét érem: 2 ezüst és 5 bronz.

Hirdetés
Hirdetés

Pénzes Csiszár Fruzsina (8–9 év, -27 kg) és Bartók Réka (12–13 év, -48 kg) végzett az előkelő második helyen, míg Keresztes Ákos (8–9 év, -30 kg), Boros Tamás (12–13 év, +50 kg), Barbócz Emőke (14–15 év, -52 kg), Gyergyai Róbert (+18 év, -65 kg) és Bartók Róbert (+18 év, -75 kg) bronzérmet érdemelt ki.

– Hosszú felkészülésen vagyunk túl, novemberben két országos bajnokságon vettünk részt. Úgy gondoljuk, sikeres évet zártunk, gratulálunk minden versenyzőnek, és nem utolsó sorban szeretnénk megköszöni a szülőknek és támogatóknak (Promobil, Brooklyn, Bujdosó, Székely Pékség) a segítségét. Kívánunk mindenkinek kellemes karácsonyt és boldog új évet! – nyilatkozták az edzők.

A klub kiválósága, Székely Tas a román válogatott tagjaként a hétvégén a Venice Cup Youth League versenysorozatban szerepel Olaszországban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük