Felhívás!

Mégis lesz világbajnokság

Mégis lesz világbajnokság Sport

A nemzetközi szövetség (UWW) döntése értelmében év végén idén rendhagyó módon megtartják a birkózó-világbajnokságot. A sportágban az olimpia évében csak az ötkarikás programban nem szereplő súlycsoportok számára szoktak vb-t tartani, de mivel a tokiói játékokat jövő nyárra halasztották, így az UWW idén megrendezi a teljes vb-t.

A rendkívüli felnőtt vb-nek Belgrád ad otthont. A szerb Nenad Lalovic elnökölte UWW vezető testülete – különös tekintettel a koronavírus-járványra – részben biztonsági, részben anyagi megfontolásokat szem előtt tartva döntött a szerb főváros mellett, ahol a felnőtt-világbajnokságot december 12–20. között rendezik meg, közvetlenül az ugyanitt december 4–10. között esedékes junior vb után. Az UWW arról is határozott, hogy október 19-től 25-ig Szkopjéban lesz a juniorok Európa-bajnoksága.

A román birkózóválogatott egyik oszlopos tagja a sepsiszentgyörgyi Incze Kriszta, a Sepsi–SIC sportolója mellett Alina Vuc, Andreea Ana, Alexandra Anghel, Cătalina Axente és Adina Popescu is tagja a keretnek. A férfiaknál a kötöttfogásúaknál Alin Alexuc, Mihai Mihuţ, Răzvan Arnăut és Lenard Berei, a szabadfogásúaknál pedig Andrei Dukov és George Bucur szerepelhet a vb-n.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.