Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mégis játszhat a CFR

Mégis játszhat a CFR Sport

Botrányba fulladhat a koronavírus-tesztek ügye, amely alaposan felforgatta a romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot. A címvédő Kolozsvári CFR az igazát keresi, amiért egy rakás pozitív teszteredmény jelentős pánikot okozott a bajnoki címért harcoló csapatnál, több bajnoki mérkőzést is kellett halasztani emiatt. A címtartó vasutasokra kőkemény véghajrá vár, Dan Petrescu alakulata hét nap alatt három meccset játszik.

Hirdetés
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, a Kolozsvári CFR-nél Adrian Păun megbetegedése indította a lavinát, aki a FCSB elleni bajnoki előtt esett ágynak, majd tesztje koronavírus-fertőzést is kimutatott. A találkozó rendezését már nem engedélyezte a Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF), a kolozsvári stábot pedig a román szövetség mogoșoaiai edzőtáborába zárták be.

Mindenkit leteszteltek – mint kiderült, a fővárosi Regina Maria magánklinika végezte a teszteket –, amelynek során több mint 20 stábtagnak, közöttük sok játékosnak és Dan Petrescu vezetőedzőnek is pozitív eredménye lett. A kolozsváriak úgy döntöttek, hazatérnek Bukarestből, megismételték a teszteket, és meglepetésre kiderült, hogy tucatnál is több személy mégsem fertőzött.

„Megvan a járványügyi jelentés, így a CFR játszhat” – közölte hétfőn este Justin Ștefan, a LPF főtitkára. A CFR végül megkapta az engedélyt a Kolozs Megyei Közegészségügyi Igazgatóságtól a felkészülés újrakezdésére. Román sajtóértesülések szerint a CFR vezetősége jogi lépéseket is teszt, mivel szerintük a Regina Maria klinika manipulálta az eredményeket, és hamis pozitív eredményeket közölt, amivel jelentős anyagi károkat okozott a klubnak, ezért több százezer eurós kártérítést fog követelni.

Ez egyben azt is jelenti, hogy a bajnokság a pályán zárulhat, az elmúlt napokban ugyanis egyre több szó esett arról, hogy leállítanák. A LPF ezért csütörtökre közgyűlést hívott össze. Azonban Justin Ștefan már kijelentette, hogy felelőtlen lépés lenne idő előtt leállítani a bajnokságot, ezzel ugyanis további anyagi kárt okozhatnak a kluboknak, akik a televíziós közvetítési díjakból jelentős részt veszíthetnek ezáltal.

A kolozsvári alakulat tegnapi lapzártánk után lejátszotta a playoff 9. fordulójának mérkőzését, a FC Botoșani ellen. A CFR pénteken Bukarestben a FCSB elleni meccset pótolja, hétfőn pedig a listavezető CSU Craiova vendége lesz. Ha Dan Petrescu edző legényei behúzzák a kötelező hat pontot az első két meccsen, akkor hétfőn a bajnoki címért rendezik a csúcsderbit az olténiai „fővárosban”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük