Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mégis Bölöni?

Az új esztendő első hetében is folytatódik a kapitánykeresés a Román Labdarúgó-szövetségnél (FRF). Beigazolódni látszanak azok a sajtóvélemények, miszerint a jelöltek listáját szándékosan felduzzasztották, hogy az egy-két vagy két-három tényleges jelölttel való tárgyalásokhoz időt nyerjenek.

A hosszú körtánc egyik fura fordulataként a jelöltlista első felében emlegetett Bölöni Lászlóval az ünnepi hazalátogatása idején senki sem beszélt a szakszövetségtől, de miután Bölöni visszatért Franciaországba, egy kis bukaresti küldöttség ott kereste fel a szövetségi kapitányi tisztség kapcsán. Azóta több ellentmondásos információ is napvilágot látott.

A gsp.ro előbb arról cikkezett, hogy azért nem jöhet szóba Bölöni kinevezése, mivel a szakembernek gyakorlatilag 20 éve nincs semmilyen kapcsolata a romániai futballal, emiatt nem ismerheti jól a klubokat és játékosokat. A DigiSport ellenben arról cikkezett, a megállapodás létrejött, már csak Bölöni ügyvédjei kell rábólintsanak a szerződés szövegére. A DigiSport emlékeztetett: Răzvan Burleanu szövetségi elnök Nizzába utazott, hogy meggyőzze Bölönit, vállalja el a feladatot. A magyar szakember a találkozó után azt mondta, elképzelésekben gazdag beszélgetést folytattak, és újabb egyeztetések lesznek. Közben az AS Monacóval és a Club Brugge-zsel is tárgyalt, de mindkét klub talált edzőt azóta.

Bölöni a 2000–2001-es időszakban rövid ideig volt már szövetségi kapitány, egyebek között Magyarországgal szembeni győzelmet is jegyezhetett a román válogatottal, de távozott, amikor a Sporting Lisszabon hívta vezetőedzőnek. A portugál fővárosban szép sikereket ért el a csapattal, a sportkrónikák pedig gyakran kiemelik, hogy Bölöni volt, aki a tizenéves Cristiano Ronaldót először szerepeltette a Sporting nagy csapatában, vállalva az akkori bírálatokat, ellenvéleményeket is emiatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük