Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

„Megint havazik”

„Megint havazik” Sport

„Megyünk lefelé a Csapajevről. Megint havazik” – írták pénteken a Székelyek a magasban expedíció résztvevői. A Tien Shan oldalában lévő csapat a tervek szerint a napokban kellene csúcstámadást indítson.

 

Minekutána jól tudjuk, hogy ezek nem valami panaszkodós népek, ez a „megint havazik” nagyon lehangolóan hangzik – ha lehet ilyen képzavarral élni egy Facebook-bejegyzés kapcsán, miután Tulit Zsombor, Csenteri Levente és Szabó Attila megmászta a 6100 méter magas Csapajevet, amely az út másodlagos céljának volt megjelölve.

A hegymászók ezután kétnapos pihenőre visszatértek az alaptáborba. Itt Szabó Attila lemondott arról, hogy folytassa az utat (korábban Tóásó Istvánt az orvosok visszafordították), Tulit Zsombor és Csenteri Levente indult ismét neki hogy a szűz hóban, a táborokon felfelé haladva (4500 m – 5500 m – 5900 m – 6400 m) megkísérelje elérni a Khan Tengri csúcsot (7010 m).

A Tulit oldalára csatolt Garmin helyzet-meghatározó szerint (lásd a Székelyek a magasban Facebook-oldalát) vasárnap a hegymászók, az 5900 méter magasan felállított 3-as tábortól egy kilométernyire délre, a csúcs irányában voltak, valószínű a 4-es tábor kiépítésén dolgoztak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük