Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megérdemelt győzelem idegenben

Megérdemelt győzelem idegenben Sport

Győzelemmel kezdte a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszának visszavágóit a Sepsi OSK, miután a 16. forduló pénteki nyitómeccsén diadalmaskodott a sereghajtó Academica Clinceni otthonában.

A bajnokságban eddig nyeretlen Academica ellen végig mezőnyfölényben futballozott a Sepsi OSK, több ígéretes támadást is vezetett, azonban az első igazi gólhelyzetre majdnem félórát kellett várni, amikor Luckassen egyedül vezethette a labdát Urechére, ám a kapusba lőtt. Alig tíz perc múlva viszont góllá érett az OSK-fölény, Stefan Askovszki akcióját Nicolae Păun fejezte be (0–1). Ez volt a 22 éves játékos első találata az élvonalban. Térfélcserét követően is a Sepsi uralta a játékot, de távoli lövéseik pontatlanok voltak. Az Észak-Macedónia válogatottjával vb-pótselejtezőre jutó Askovszki a 66. percben ismét veszélyes támadást vezetett, betört a tizenhatos területére, passzát ezúttal Marius Ștefănescu küldte a hálóba (0–2). Bár volt még lehetősége, több találatot már nem szerzett a Sepsi OSK, a Kézdivásárhelyi SE két korábbi játékosa nyerte meg a szentgyörgyi alakulatnak a meccset. Az OSK utóbbi három bajnokijából egy döntetlen mellett kettőt megnyert, és a Román-kupában is bejutott a negyeddöntőbe. Három helyet javítva jelenleg a tizedik a rangsorban, a következő fordulóban, jövő szombaton a kupabeli negyeddöntős ellenfelét, a Chindia Târgoviștét fogadja. A kupában november 30-án lesz 20.30 perctől idegen pályán játszanak.

Hirdetés
Hirdetés

Labdarúgó 1. Liga, 16. forduló: 1. Liga, alapszakasz, 16. forduló: Academica Clinceni–Sepsi OSK 0–2 (0–1). Giurgiu, Marin Anastasovici Stadion. Vezette: Florin Andrei (Marosvásárhely). Clinceni: Ureche – Pasov, Bilali, Gardoș (Csandarov, 73.), Pârvulescu (Cioiu, 52.) – Ventúra, Moulin – Ion, Cascini, De Amorim (Velliosz, 46.) – Omoh (Dumitrache, 77.). Vezetőedző: Ionuț Chirilă. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas – González, Păun, Achahbar – Askovszki (Aganovic, 72.), Luckassen (Csuncsukov, 79.), Ștefănescu (Golofca, 73.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi. Gólszerzők: Păun (40.), Ștefănescu (66.). Sárga lap: Ventúra (1.), De Amorim (36.), Omoh (43.), illetve Csuncsukov (90.).

További eredmények a 16. fordulóból: Chindia Târgoviște Bukaresti Rapid 2–2, Konstancai Farul – Aradi UTA 0–0, FC U Craiova – Kolozsvári CFR 0–2. A mai műsor: 17:30-tól CS Mioveni – Medgyesi Gázmetán, 20.30-tól FC Voluntari – Bukaresti Dinamo.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük