Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megelégelték a vagdalkozást

Megelégelték a vagdalkozást Sport

Az utóbbi időszakban több negatív kritika érte Háromszék két jellegzetes csapatát, a női kosárlabdában az utóbbi években egyeduralkodónak számító Sepsi–SIC-et és a labdarúgó élvonalban érdekelt Sepsi OSK-t. Mindkét klub közleményben reagált a hírnevüket sértő rágalmakra.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK labdarúgóklub vezetősége határozottan visszautasít mindennemű nyílt vagy burkolt, alaptalan vádaskodást, híresztelést, amely kétségbe vonja a mérkőzések körülményeinek tisztaságát – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben. Mint ismeretes, a Sepsi OSK a Botoşani ellen hazai pályán elveszített 1–0-s mérkőzést követően Gyurgyevóban 2–2-es döntetlennel zárta az alapszakaszt, és 17 pontot visz magával az alsóházi rájátszásba.

„A Sepsi OSK számára az egyetlen járható út a tiszta verseny, éppen ezért elfogadhatatlan minden olyan manipulatív kísérlet, hangulatkeltés, amellyel egyesek klubunk hitelét próbálják rontani” – fogalmaz a közlemény. – „Csapatunk tisztességes versenyben kívánja megmérettetni magát, szakmai és erkölcsi szempontból is a becsület vezérel minket. Nemcsak szlogenek szintjén megfogalmazott célnak tartjuk, hogy mindent átláthatóan, tisztességesen és becsületesen csináljunk, hanem ehhez is tartjuk magunkat” – állítja a klub vezetősége.

Azt is aláhúzták, hogy megelégelték a klub rossz hírét keltő, alaptalan vádaskodásokat, éppen ezért a rágalmazókkal szemben a Sepsi OSK megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A női kosárlabda Román-kupa február 15–16-ai négyes döntőjét követően számtalan kritika érte a Sepsi–SIC-et, amelyre úgy érezzük, reagálnunk kell. Ellenfelünk, az FCC Baschet Arad és az aradi média, valamint néhány háromszéki, névtelen véleményvezér úgy gondolta, hogy ötszörös kupagyőztes és négyszeres bajnokcsapatunk nem érdemel tiszteletet, azok után, amit az elmúlt években elértünk – fogalmaz a Sepsi–SIC közleménye.

„Egyesek ötödik kupagyőzelmünk (80–67) után azzal vádolnak, hogy a döntőben csak bírói segítséggel nyertünk, miközben, ha korrektek akarunk lenni, elmondhatnánk azt is, hogy az esetleges játékvezetői tévedések minket jobban érintettek, mint őket. Mindezek ellenére nem panaszkodtunk, és egy számunkra rosszul sikerült első negyed után a második játékrészben 23 ponttal jobbnak bizonyultunk ellenfelünknél” – így a nyilatkozat.

A Sepsi–SIC illetékesei fontosnak tartják aláhúzni, hogy az ellenük és a játékvezetők ellen irányuló rosszindulatú megnyilvánulások sem képesek a 100 százalékban megérdemelt győzelmük fényét elhomályosítani. Hangsúlyozzák, hogy az Európa-kupában szereplő egyedüli romániai női klubként megérdemelik a tiszteletet az ellenfelektől, annál is inkább, mivel az erőviszonyoktól függetlenül ők is minden csapatnak megadták a kellő tiszteletet, és ez a jövőben sem lesz másképp.

„Az FCC Baschet Arad szakmai stábjának mérkőzés utáni megnyilvánulása számunkra elfogadhatatlan, és bízunk benne, hogy a szakszövetség szigorú lépéseket tesz, máskülönben fennáll a veszélye annak, hogy a jövőben is hasonló történik. Senkinek nem engedhetjük, hogy a sikerünk mértékét bármilyen módon csökkentse. Tisztában vagyunk vele, hogy a sportban a dicsőség csak néhány napig tart, ezért a folytatásban is keményen dolgozunk, teljes komolysággal készülünk a soron következő bajnoki mérkőzésekre” – szögezik le. A soron következő bajnoki mérkőzés épp ma lesz, 18 órától pótolják ugyanis Szatmárnémetiben a középszakasz 5. fordulójából elhalasztott mérkőzést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. február 25., 11:17
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Ha korrekt vagy nem sérti a hirneved.Nem válaszolgatsz a kritizálok meglátására,ha úgy érzed,hogy becsületesen megtettél mindent,nem teszed a sértődötted.A szúrkolónak joga van kritizálni,nem csak buzditani a csapatot.A kritikát is el kell fogadni,még ha nem is esik jól.Viszont csak az magyaráz,akinek vajas az orra.Akinek tiszta a lelkiismerete annak nincs szüksége magyarázkodni,magyarázni a bizonyitványt.

  • User
    Dátum: 2020. február 25., 14:13
    ÉRTÉKELÉS: 7

    Tisztelt vezetők, van egy közmondás a kritikáról: akinek nem inge ne vegye magára. Önök pedig, nagyon magukra vették, sőt be is gombolták fel végig… A szurkoló mindig szurkoló marad, hol szurkol hol kritizál és mindig azt szeretné, hogy a csapata nyerjen, lehetőleg minél fölényesebben. Nehezen fogadja el a vereséget, a lelketlen, tessék-lássék játékot, a légiósoktól meg főleg, ugye azért keresnek sokkal többet mint a saját nevelésűek, mert sokkal többre képesek, ezért is sokkal többet várnak tőlük.