Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megdőlt az időrekord

Megdőlt az időrekord Sport

Abszolút sikerként könyveli el a szervező Covalpin Egyesületet képviselő Poștoacă Andrei a Sugas Trail Running Race terepfutóverseny 5. kiadását. Az időjárás az eddigiekkel ellentétben igen kedvező volt, ideális terepviszonyok között indult a 172 felnőtt versenyző, de még 20 gyerek is rajthoz állt.

 

A többféle pálya közül idén a 7,5 kilométeres, a többihez képest könnyebb hobbipályán a helyezettek: a férfiaknál Cojanu Sergiu, Bartók Tiberiu István, Tătaru Vasile, a nőknél Grancsa Camelia, Mateiu Florentina, Simniceanu Sarolta a sorrend. A 17 km pályán a férfiak sorrendje így alakult: Préda Ionuț Cătălin, Kelemen Péter, Anghel Dragoș, a nőknél a dobogósok: Stroescu Iuliana, Muscalu Ionela, Dósa Ibolya Judit. A 27 kilométeres hosszú pályán Mitrică Leonard, Hajnal Róbert, Kovács Attila jeleskedtek a férfiaknál, a nőknél pedig Fazakas Bíborka, Scorțanu Cristina, Rotter Oana. Jutalmuk az elégtétel mellett 450, 350, illetve 250 lejes pénzjutalom.

Az idén extra 300 lejjel és több termékkel járó különdíjjal jutalmazták Mitrică Leonardot, akinek sikerült a hosszú pályán 2015-ben felállított időrekordot 20 másodperccel javítani (1.52.39-hez képest 1.53.41-re) még magasabbra téve a lécet a jövőbeni versenyek színvonalát illetően.

A megyei turizmust is népszerűsíteni akaró, több borvizes fürdőhelyet (Sugásfürdő, Előpatak, Bölön) érintő sportesemény állandó támogatója a megyei ifjúsági és sportigazgatóság, a Sepsi Rekreatív Kft., Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala és a Kovászna Megye Tanácsa, valamint a Kovászna Megyei Erdészeti Hivatal (Romsilva).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük