Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megdolgoztak a sikerért

Megdolgoztak  a sikerért Sport

Nem volt könnyű dolga, azonban hozta a kötelezőt a hiányos kerettel kiálló Sepsi-SIC idegenben. A zöld-fehérek szombat este harmincadik alkalommal győztek Târgoviște ellen a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában. A címvédő egészségügyi okok miatt nem számíthatott Jovana Pasic és Brianna Fraser játékára, ennek megfelelően szorosan alakult a találkozó első része. A dâmbovițaiak elsősorban Ancuța Stoenescu hárompontos találatainak köszönhetően tartották a lépést a zöld-fehérekkel, akik az első negyed után mindössze négy ponttal vezettek (21–25).

Hirdetés
Hirdetés

Nem adták olcsón a bőrüket a házigazdák a folytatásban sem, egy ideig felváltva ment az adok-kapok, a hazaiak fel is zárkóztak három pontra (27–30), Podar és Cătinean is jól célzott, majd Raber kosarával a különbség tíz pontra nőtt (27–37), ezzel pedig úgy tűnt, sikerült megtörni az ellenállásukat, nagyszünetre nyolcegységnyi volt a háromszékiek előnye (33–41). Szünet után Zoran Mikes tanítványai gyorsan összehoztak egy 10–0-s sorozatot (35–51), amivel megnyugtató előnybe kerültek, azonban Irimia és Ivan nem adták fel, vezényletükkel a Târgoviște ismét faragni tudott hátrányából (50–57). A záró felvonást hiába kezdték lendületesebben a szentgyörgyiek, hamarosan pontatlanná vált a játékuk, ellenben a házigazdákon nagyon érződött az akarat, ennek megfelelően négy perccel a találkozó vége előtt fel is zárkóztak három pontra (64–67). Zoran Mikes időkérése rendet tett a fejekben, Jones és Raber kosarával újra megnyugtató előnybe került a szentgyörgyi alakulat, majd Ghizilă jól időzített triplája végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát. A Sepsi-SIC a vártnál nehezebben gyűjtötte be a két pontot, amivel átvette a vezetést a bajnoki tabellán, és készülhet a bajnokság másik nagyágyúja, a Szatmárnémeti VSK elleni rangadóra, amelyet március 16-án, szerdán 19 órakor rendeznek a Sepsi Arénában.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 24. forduló: CSM Târgoviște–Sepsi-SIC 68–76 (21–25, 12–16, 17–16, 18–19). Târgoviște: Irimia 23/9, Popescu 16, Stoenescu 11/9, Dumitru 6, Doba 4, Cserék: Ivan 6, Tănase 2, Ignat Kleeman. Edző: Cătălin Tănase. Sepsi-SIC: Wallace 10/3, Jones 11, Raber 17, Podar 9/3, Pop. Cserék: Ghizilă 17/15, Croitoru 8/3, Cătinean 4. Edző: Zoran Mikes. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük