Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megbüntették Cristina Neagut

Megbüntették Cristina Neagut Sport

A Román Kézilabda-szövetség fegyelmi bizottsága 1000 lejre bírságolta Cristina Neagut, a CSM Bukarest válogatott kézilabdázóját az elmúlt hetekben tett szóbeli és írásos (Facebook-bejegyzések) nyilatkozatai miatt.

Hirdetés
Hirdetés

A többször is a világ legjobbjának választott kézilabdázó nagyon nehezen viseli, hogy klubcsapata nem jutott el a Bajnokok Ligája döntő tornájára, emellett második lett a román bajnokságban (egy ponttal lemaradt a Rapid Bukarest mögött), és súlyos „bundavádakat” fogalmazott meg némelyik ellenfélről, bírálta a román szakszövetséget, valamint a nemzeti bajnoki rendszert és annak közegeit. A HC Zilahról például azt írta, hogy a szilágysági csapat háza táján Gheorghe Tadici edző sugallatára, kérésére előre eldöntik a mérkőzések eredményét, vannak csapatok, amelyeket a HC enged simán győzni, mások ellen pedig teljes erőbedobással küzd. Itt Neagu arra utalt, hogy a HC a Rapid elleni mérkőzésein nem tanúsított ellenállást, míg a CSM ellen nagyon igyekezett. A nyilatkozat azért is furcsa, mert a CSM mindkét mérkőzését megnyerte a HC Zilah ellen: Bukarestben 34–18 volt, a zilahi mérkőzésen 26–24. Valószínűleg – általános csalódottsága mellett – az nem tetszett Neagunak, hogy a HC Zilah félidőben 15–12-re vezetett, és a végén nagyon közel állt a döntetlenhez.

A Rapid különben a bukaresti mérkőzésen 25–20-ra, a visszavágón 26–19-re győzött a szilágysági HC ellen. A CSM tehát nem a HC Zilah miatt lett „csak” ezüstérmes. Sőt, a Rapid ellen is pozitív a mérlege, hiszen otthoni mérkőzését 38–30-ra nyerte, s a Rapid otthonában is 28–27-re győzött! A Rapid a többi 24 fordulóban csak egyszer veszített (a Gloria Buzău vendégeként), a CSM viszont négyszer hibázott: 22–22 a Gloria Buzău otthonában, 27–25-ös vereség a Dunărea Brăila pályáján, 23–23 Besztercén, 31–30-as vereség a Rm.Vâlcea otthonában. Utóbbit a Rapid kétszer verte: 33–27 Bukarestben, majd 35–27 Vâlceán, a legutolsó fordulóban. A HC Zilah mellett vannak tehát még csapatok, amelyek küzdeni merészeltek a „Császárnő”, vagyis Cristina Neagu csapata ellen.

A román női kézilabda bajnokságban (1. Liga) és a Bajnokok Ligájában csalódásokat okozó eredmények, helyezések miatt Bukarest főpolgármestere menesztette tisztségéből és feladatköréből a CSM sportigazgatóját, Szabó Gabriellát (hivatalos nevén: Gabriela Szabo), a sokszoros világbajnok, Európa-bajnok, olimpiai bajnok egykori atlétát. A CSM csapatától tíz külföldi játékos távozik. A sportsajtó nemrég közölte a CSM Bukarest női kézilabda csapatánál létező alapbéreket, a listát nyilván Cristina Neagu magasan vezeti havi 17 500 euróval. Az idegenlégiósok havi bére általában 8-13 ezer euró között váltakozik. A közvéleményt a számok érzékenyen érintik, mert a CSM voltaképpen Bukarest önkormányzati csapata, illetve klubja, és szponzortámogatások mellett főleg közpénzekből él.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások