Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Megállíthatatlan a Sepsi–SIC

Megállíthatatlan a Sepsi–SIC Sport

Tizenötödik győzelmét zsebelte be a címvédő Sepsi–SIC a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután vasárnap este 25 pontot vert rá a ligamásodik Szatmárnémeti VSK-ra. A zöld-fehér mezesek 87–62 (26–6, 20–19, 13–18, 28–19) arányban diadalmaskodtak a Sepsi Arénában az alapszakasz 17. fordulójában.

A játéknap rangadójának kikiáltott, a hibátlan mérleggel büszkélkedő Sepsi–SIC és a második helyen álló Szatmárnémeti VSK közötti mérkőzés gyakorlatilag már az első tíz perc után eldőlt, a vendégek csak három percig tudták tartani a lépést a házigazdákkal. A szatmáriak az első negyedben mindössze hat (!) pontot dobtak, míg a Sepsi–SIC 26 egységet termelt, így magabiztos előnnyel várhatta a folytatást.

A 21 éves Teodora Neagu háromszor talált be a hárompontos vonal mögül, a palánk alatt Danielle Hamilton-Carter is problémát okozott a Marius Dobă irányította vendégcsapatnak. A szentgyörgyiek a második játékrész elején tovább növelték előnyüket, a 16. percben már 28 ponttal vezettek. Az ellenfélnek a szünetig sikerült faragnia hátrányából, többnyire a zöld-fehérek egykori játékosa, Taneisha Harrison teljesítményének köszönhetően, aki 11 pontot dobott (46–25).

A harmadik negyedben nem a Sepsi-SIC akarata érvényesült, hiszen a Szatmárnémeti VSK kevesebbet hibázott, pontosabban is célzott, így ezt a játékrészt megnyerte 5 ponttal. A szentgyörgyiek az utolsó tíz percben újra hengereltek, Teodora Neagu és Ancuța Stoenescu kosarainak köszönhetően a 37. percben 33 pontos előnnyel bírtak, viszont a vendég alakulat az utolsó három percben kozmetikázni tudott, így 25 pontos vereséggel távozott a Sepsi Arénából. A Sepsi–SIC és a Szatmárnémeti VSK vasárnap 14. alkalommal lépett pályára egymás ellen, tizenhárom alkalommal született sepsiszentgyörgyi diadal.

Sepsi–SIC: Webb 9/6, Kress 4, Marshall 11/3, Gödri-Părău 9, Neagu 14/9. Cserék: Fontaine 6, Kilin 5/3, Hamilton-Carter 13, Džankić 3, Kovács, Stoenescu 13/9, Huțanu. Vezetőedző: Zoran Mikes. Szatmárnémeti: Miller 8, Green 6, Sfîrlea, Mandache 17/3, Harrison 19/3. Cserék: Kádár, Szmutku, Lazăr 6/3, Baltic 6. Vezetőedző: Marius Dobă.

A Sepsi–SIC szombaton 15 órától a hét győzelemmel és nyolc vereséggel az ötödik helyen álló Kolozsvári U vendége lesz az alapszakasz utolsó, 18. fordulójában. Az odavágóban a zöld-fehérek hazai közönség előtt 82–66 arányban győztek a Dragan Petricevic irányította csapat ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük