Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még van esély a magyaroknak, románoknak

Még van esély a magyaroknak, románoknak Sport

Az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi zárónapján utolsóként a magyarokat legyőző walesi labdarúgó-válogatott jutott ki a jövő évi kontinensviadalra. Románia és Magyarország március végén a pótselejtező két meccsén harcolhatja ki a részvételt.

Hirdetés
Hirdetés

A keddi mérkőzések előtt már csak egy továbbjutó hely volt kiadó a 10 selejtezőcsoporrtban, ezt 2–0-s győzelmével Wales szerezte meg a pótselejtezőben még érdekelt Szlovákiát és Magyarországot megelőzve az E csoportban.

A jövő évi tornára összesen 24 nemzet kvalifikálhat, azaz a pótselejtezőben további négy hely talál gazdára. A Nemzetek Ligájában elért eredményei alapján a magyar válogatott is ott lesz a vigaszágon, amelyben divíziónként négy-négy csapat küzd meg egymással elődöntő-döntő rendszerben. Minden divízió győztese jegyet vált az Európa-bajnokságra, azaz a magyar és a román válogatottnak is két-két mérkőzést kell nyernie, ha ott akar lenni a tornán. A jövő évi Eb-t rendhagyó módon 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten és Bukarestben rendezik. A pótselejtező sorsolását pénteken, a csoportok sorsolását pedig jövő szombaton tartják.

A 2020-as Eb biztos pótselejtezős csapatai a Nemzetek Ligája alapján: A: Izland; B: Bosznia-Hercegovina, Szlovákia, Írország, Észak-Írország; C: Skócia, Norvégia, Szerbia; D: Georgia, Észak-Macedónia, Koszovó, Fehéroroszország. Feltöltéssel (a divízió a pénteki sorsoláson dől el): Bulgária, Izrael, Magyarország, Románia – egy a C, három az A divízióba kerül.

A 2020-as Eb biztos résztvevői: Anglia, Ausztria, Belgium, Csehország, Dánia, Finnország, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Lengyelország, Németország, Olaszország, Oroszország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Svédország, Törökország, Ukrajna, Wales.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük