Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fél lábbal az élvonalban

Fél lábbal az élvonalban Sport

A Sepsi OSK számára nem okozott gondot a három pont begyűjtése a labdarúgó II. liga hétközi, 36. fordulójában. Mint ismeretes, kedden 3-0 arányban léptük le a vendég Brăilát. A forduló zárómérkőzésén óriási meglepetésre kikapott a nagy rivális Aradi UTA, amely hazai pályán 2-1 arányban kapitulált az utolsóelőtti Balotești-el szemben. Még két forduló van hátra a pontvadászatból, vasárnap a Resicabánya elleni kiszálláson egy döntetlen elég lesz a piros-fehéreknek ahhoz, hogy sporttörténelmet írjanak.

Az eredetileg izgalmasnak ígérkező véghajrá a Mioveni szerdai, és még inkább az Aradi UTA csütörtöki vereségével igencsak leegyszerűsödött: a Sepsi OSK maradt versenyben a direkt feljutást érő második pozícióért. Amennyiben a sepsiszentgyörgyi alakulat a hátralevő két fordulóban legalább egy pontot elkönyvel – a hétvégi játéknapon az aradiak szabadnaposak, tehát nem növelhetik pontjaik számát – úgy sporttörténelmi momentumként a következő idényt már az élvonalban kezdheti. A tabella állása: 1. Juventus 78 pont, 2. Sepsi OSK 67, 3. Arad 65, 4. Mioveni 58.

A 2011-ben alakult Sepsi OSK-nak a papírforma alapján nem kellene gondot okozzon a három pont begyűjtése a sereghajtó Resicabánya ellen. Ezt követően a június 3-i zárókörben az a Mioveni látogat Sepsiszentgyörgyre, amelynek már semmi esélye a feljutásra. Egy másik nagyszerű hír, hogy a megyeszékhelyi klub a napokban megkapta az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a FRF illetékes bizottságától, csakúgy, mint a fővárosi Juventus, az Aradi UTA, Mioveni és Târgovişte. Szatmárnémeti és Brassó menet közben letett erről a szándékáról, és hiányos iratcsomójuk miatt elutasították kérelmüket.

A 36. forduló eredményei: Juventus – Suceava 5-1, Sepsi OSK – Dacia Unirea Brăila 3-0, Nagyvárad – Mioveni 2-1, Afumaţi – Resicabánya 5-2, Călăraşi – Târgovişte 3-1, Clinceni – Temesvár 2-2, Szatmárnémeti – Rm. Vâlcea 3-0 (játék nélkül), Aradi UTA – Baloteşti 1-2 . Brassó állt.
A 37. forduló programja: vasárnap 11 órától Brăila – Juventus, Suceava – Szatmárnémeti, Baloteşti – Temesvár; 12.30-tól Resicabánya – Sepsi OSK (élőben a Digi Sport1-en és a Dolce Sport1-en); 18 órától Mioveni – Afumaţi. Hétfőn 18 órától: Brassó – Nagyvárad. Clinceni és az Aradi UTA áll. Rm. Vâlcea – Călăraşi 0-3, Târgovişte – Tatrang 3-0 (mindkettő játék nélkül). 

Nyolcas döntőben a KSE

Fontos próbatétel előtt áll a Kézdivásárhelyi SE U19-es korosztályú teremlabdarúgó-csapata, mivel vasárnaptól a bajnoki nyolcas döntőben szerepel Vasluiban. Kieséses rendszerben zajlik a torna, keddig eldől, melyik csapat lesz a korosztályos bajnok. A Gazda József és Căşineanu Adrian által irányított kézdivásárhelyiek a vasárnap esti negyeddöntőben az ellen a Sănătatea Darabani ellen kezdenek, amely a Sepsi Futsált búcsúztatta a pótselejtezőben. A kupában ezüstérmes KSE bizakodóan és felkészülten vág neki a döntőnek, az elmúlt napokban intenzív edzéssorozatokon különféle taktikai elemeket gyakoroltak, és készen állnak arra, hogy a döntőig meneteljenek, és miért ne, akár az aranyéremmel térjenek haza.

A KSE országos döntős kerete: Daczó Alpár, Gondos Szilveszter – Gáll Attila, Gajdó Tamás, Albu Norbert, Rancz Attila, Niczuly Hunor, Erős Erik, Kis Tamás, Kis Balázs, Szakács László, Tamás Norbert, Szabó Levente, Fábián Alfonz.

A program: negyeddöntők (vasárnap): 1. Temesvári Informatika – Dunărea Călăraşi (15.00), 2. FK Székelyudvarhely – Viitorul Buzău (16.45), 3. Inter Vaslui – Kolozsvári Clujana (18.30), 4. Darabani – KSE (20.15). Elődöntők (hétfőn): az 1-es és a 2-es negyeddöntő győztese, a 3-as és a 4-es negyeddöntő győztese. Kedden: kisdöntő és döntő.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük