Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meg kell ismételni a csodát!

Meg kell ismételni a csodát! Sport

A női kosárlabda Európa-kupa nyolcaddöntőjében a Sepsi–SIC hosszabbítás után 76–73-ra legyőzte a baszk Lointek Gernika Bizkaia csapatát, és ezzel legnagyobb nemzetközi sikerét elérve bejutott a legjobb nyolc közé. A Final Four-ba kerülésért a sepsiszentgyörgyiek ma esti ellenfele az olasz Reyer Venezia lesz, amely 72–63-ra verte a lengyel Enea Gorzow együttesét.

Hatalmasat harcoltak a jobban lepattanózó és távolról remekül dobó zöld-fehér mezes lányok, ennek köszönhetően pedig sporttörténelmet írtak, fennállásuk során először jutottak negyeddöntőbe az Európa-kupában. Üröm az örömben, hogy ennek a fantasztikus teljesítménynek nem lehetett szemtanúja az együttes lelkes szurkolótábora…

Az elődöntőbe jutásért az olasz Reyer Venezia csapatával kell megküzdjenek a ma 19 órakor kezdődő negyeddöntőben, amelyet szintén zárt kapuk mögött a Sepsi Arénában rendeznek. A kosárlabdakedvelők a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség YouTube-csatornáján (FIBA TV), az Erdély TV-n és a Marosvásárhelyi Rádióban élőben követhetik a párbajt.

Hirdetés
Hirdetés

A történelmi sikerről, illetve a rájuk váró negyeddöntős ellenfélről Zoran Mikes vezetőedző és Annemarie Gödri-Părău csapatkapitány nyilatkozott.

„A mérkőzés elején jól játszottunk, figyelmesek voltunk, tudtuk, mit akarunk elérni a pályán, így komoly előnyt szereztünk. Aztán nem koncentráltunk eléggé, támadásban pontatlanok lettünk, az ellenfél pedig visszajött a meccsbe, fordított, de szerencsére Mandache hárompontosával hosszabbításra mentettük a párharcot, ahol nyerni tudtunk. Egyszerűen fantasztikus, amit ebben a szezonban eddig elértünk. A lányok hatalmasat harcoltak, remélem, hogy a következő meccsig kipihenik magukat. Már ezzel a továbbjutással történelmi eredményt értünk el, de nem elégedünk meg ennyivel, tovább akarjuk folytatni. A keretét tekintve Venezia az egyik fő esélyese az Európa Kupának, de a sportban bármi megtörténhet. Ellenük mi mindent kiadunk magunkból, a szívünket is kitesszük majd a pályán” – ígérte a bosnyák vezetőedző.

Ezzel Annemarie Gödri-Părău is egyetért, aki szerint nagyon nehéz meccset nyert meg a Sepsi–SIC: „Erős ellenfél volt, ez bizonyítja azt, hogy hiába vezettünk 17 ponttal is, ekkora hátrányból is vissza tudott jönni. Történelmi sikert értünk el, ott vagyunk az Európa-kupa legjobb nyolc csapata között. Nem lehettek szurkolók a lelátókon, de éreztük, hogy most is mellettünk vannak. Értük is harcolni fogunk. Kemény ellenfél lesz a Venezia, de remélem, hogy meg tudjuk nyerni ezt a találkozót is”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük