Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meccsnap a mai

Meccsnap a mai Sport

Folytatódik a sűrű program a labdarúgó I. ligában: a szombati, Hermannstadt elleni 1–1-es döntetlen után ma 20 órától újra pályára lép a Sepsi OSK, ezúttal a nagyarányú győzelmük után kiváló hangulatban érkező FC Voluntarit látja vendégül az alsóházi rájátszás 4. fordulójában. Az OSK háromból három döntetlent játszott eddig a playoutban, de az idényben egyszer sem tudott győzni az ilfoviak ellen.

Nincs mese, futballozni kell az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházában, ahol egy hét leforgása alatt két bajnokit is lezavar a mezőny azért, hogy augusztus elejére befejezzék a pontvadászatot. A koronavírus-járvány utóhatásaként kemény iramot diktál a LPF, bár kérdéses meddig, tekintve, hogy két élvonalbeli csapatnál – Dinamo és Botoşani – is találtak fertőzöttet, emiatt pedig mérkőzéseket napoltak és napolnak el. Ilyen körülmények között minden program borult, sőt a Román-kupa elődöntője is veszélybe került, hiszen a Dinamo is érintett.

Miután elég nagy volt a valószínűsége, hogy akad majd egy-két megbetegedés valamelyik klub háza táján, azt gondolhattuk volna, hogy szabályban rögzítették, mi lesz ilyen esetekben. Azonban ezt nem tették meg, ami újabb bonyodalmakat vonz maga után. Ha ugyanis elrendelik a kéthetes hatósági elkülönítést az érintett csapatok minden tagjára, edzési lehetőség nélkül, az egyenlő a bajnokság befejezésének ellehetetlenítésével. Sokakban felmerült a kérdés, hogyan lehetséges, hogy ahol újrakezdték a bajnokságokat, ott elkülönítik a pozitív eseteket, a többiek pedig a teszt elvégzése után folytathatják, míg nálunk nem ezt alkalmazzák.

Egyelőre kérdéses, hogy mi lesz az érintett csapatokkal, mikor léphetnek pályára, mikor játszhatják le az elmaradt meccseket, ha gyakorlatilag nincs szabad időpont az augusztus elejére tervezett befejezésig. Ráadásul, nem meglepő módon, a szövetség és a profi liga egymásnak esett, egyik a másikat próbálván felelőssé tenni a kialakult, egyelőre kilátástalan helyzetért.

Egy biztos, a „döntetlenbajnok” Sepsi OSK-nak nagy szüksége van a pontokra, jelenleg öt pont az előnyük ma esti ellenfelükkel szemben a ranglistán. Nem jó előjel, hogy ebben az idényben kétszer is osztozkodtak a pontokon, mindkét alkalommal meddő, 0–0-s döntetlenben egyeztek ki.

Ami a playoffot illeti, vasárnap este a Kolozsvári CFR nyerte a felsőházi rájátszás rangadóját, a fellegvári arénában 1–0-ra legyőzte az FCSB-t, és hét pontra növelte előnyét a tabella élén. A mérkőzés egyetlen gólja a 23. percben esett, amikor Ovidiu Popescu szerencsétlenül ért bele Damjan Djokovic erőből középre belőtt labdájába, és a játékszer védhetetlenül került Andrei Vlad kapujába. A vendégek az első és a második félidőben is többször veszélyeztették a CFR kapuját, viszont Giedrius Arlauskis parádésan védett, egyértelműen az összecsapás legjobbja volt. Ezzel a győzelmével a címtartó Kolozsvári CFR óriási lépést tett újabb bajnoki címe felé.

Labdarúgó I. liga, playoff, 3. forduló: Kolozsvári CFR–FCSB 1–0, a Krajovai CSU–FC Botoșani mérkőzést elhalasztották, az Astra–Gaz Metan meccs tegnapi lapzártánk után zárult. Az állás: 1. CFR 33 pont, 2. FCSB 26, 3. Krajova 26, 4. Astra 24, 5. Botoșani 24, 6. Gaz Metan 23.

Playout, 3. forduló: Sepsi OSK – FC Hermannstadt 1–1, FC Voluntari – Academica Clinceni 3–0, Viitorul – Jászvásári Poli 2–1, a Bukaresti Dinamo – Chindia Târgoviște találkozót elhalasztották. Az állás: 1. Viitorul 27 pont, 2. Sepsi 20, 3. Hermannstadt 18, 4. Dinamo 17, 5. Voluntari 15, 6. Poli 15, 7. Chindia 14, 7. Academica 14.

A hétközi, 4. forduló programja az alsóházi rájátszásban: ma 20 órától Sepsi OSK – FC Voluntari, szerdán 20 órától Chindia – Viitorul, csütörtökön 20 órától Jászvásári Poli – Academica Clinceni. A Hermannstadt – Dinamo mérkőzést elhalasztották.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük