Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Meccslázban ég Szentgyörgy

Meccslázban ég Szentgyörgy Sport

A Sepsi OSK Voluntari elleni ma esti hazai mérkőzésével rajtol az alapszakasz visszavágó-sorozata az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. Csapatunk számára kötelező a győzelem a sereghajtó ellen ahhoz, hogy ne szakadjon le az élbolytól.

Hirdetés
Hirdetés

Az Astra Giurgiu ellen vasárnap elszenvedett 3–2-es vereség okozta csalódást szeretné feledtetni közönségével a Sepsi OSK, László Csaba vezetőedző szerint eredményes futballal akarják folytatni a bajnokságot, ehhez első lépésként Voluntarit kellene térdre kényszeríteniük a ma 20.30-kor kezdődő mérkőzésen.

– Nehéz mérkőzésre számítok Voluntari ellen, elég, ha csak a legutóbbi, Hermannstadt elleni döntetlenjükre gondolok. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal nem elégednek meg az egy ponttal, hanem a győzelemre hajtanak. Számunkra is csak a győzelem elfogadható, így izgalmas párharcra van kilátás. Mi az Astrával szemben maradtunk alul legutóbb, úgy, hogy gólokat szereztünk, de bízom, hogy sikerült minden hibát kijavítanunk, és újra a győzelem útjára tudunk lépni. Egy pillanatra sem szabad lebecsülni az ellenfelet, de azt gondolom, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, és ezt a tényt ki is fogjuk vinni a pályára – fogalmazott László Csaba tegnapi sajtótájékoztatóján.

Az 55 éves szakember kellő összpontosítást vár el csapatától, „legyünk agresszívek a pályán, a fairplay határain belül, és nyerjünk, ez a legfontosabb” – tette hozzá.

– Nem mondhatom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok az eddigi szereplésünkkel, nagyon sok döntetlent játszottunk, olyan mérkőzéseken, amelyeket megnyerhettünk volna, de hiányzott a kellő elszántság, hogy elvegyük, amiért megdolgoztunk. Két találkozót veszítettünk el, egyiken sem érdemeltünk vereséget. A visszavágókon meccseket kell nyerni, kellő hozzáállással ez sikerülni fog – vélekedett a vezetőedző.

Az odavágón gólnélküli döntetlent játszott a két együttes, ami pedig a korábbi összecsapások mérlegét illeti, az eddigi hat találkozóból egyet tudott megnyerni az OSK, két döntetlen mellett háromszor szenvedett vereséget az Ilfov megyeiekkel szemben.

A 14. forduló programja: ma 20.30-tól Sepsi OSK – Voluntari; szombaton 18 órától Chindia Târgovişte – Medgyesi Gázmetán, 20.30-tól Hermannstadt – FCSB; vasárnap 15 órától Clinceni – Krajovai U, 17.30-tól Botoşani – Astra Giurgiu, 20.30-tól Dinamo – Viitorul; hétfőn 20.30-tól Jászvásári Poli – Kolozsvári CFR.

*****

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján újabb 12 ezer lejes büntetést szabott ki az Országos Diszkriminációellenes Tanács a Bukaresti Dinamo csapatnak. Az eset még 2018. április 30-án történt, amikor a Sepsi OSK látta vendégül az 1948-ban alapított bukaresti csapatot.

A mérkőzés teljes ideje alatt a vendégszurkolók a „ki a magyarokkal az országból” rigmust skandálták. A szervezők próbálkozása, hogy megakadályozzák a helyzet elmérgesedését, hiábavaló volt. Az Országos Diszkriminációellenes Tanács 617/2019-es számú határozata kimondja, hogy a Dinamo szurkolók magatartása egyértelműen megkülönböztető, és etnikai alapon diszkriminatív volt, ezért 12 ezer lejes bírsággal sújtja a klubbot, amely visszaesőnek számít a magyarellenesség területén.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások