Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Max Verstappen Laureus-díjas

Max Verstappen Laureus-díjas Sport

Az imolai fölényes győzelem mellé egy diadal a pályán kívül: Max Verstappen kapta a sport Oscar-díjaként is emlegetett Laureus-díjat. Verstappen a negyedik Forma–1-es versenyző, aki elnyerte az 1999-ben alapított Laureus-díjat. Korábban Michael Schumachert kétszer (2002 és 2004), Sebastian Vettelt (2014) és Lewis Hamiltont (2020, megosztva Lionel Messivel) pedig egyszer választották az előző év legjobb férfi sportolójának.

Hirdetés
Hirdetés

Az idei második győzelmét aratta az Emilia-Romagna Nagydíján Max Verstappen vasárnap, ám nem ez volt az egyetlen díj, amit kiérdemelt. A sport elitjét több kategóriában minden évben díjazó Laureus a futam napján jelentette be, hogy a Laureus Év sportolója-díj idén a Red Bull versenyzőjéé.

Az elismerést természetesen nem az imolai győzelméért kapta, hanem a 2021-es világbajnoki címéért és a szezonjáért, melyen mindenkinél több, 10 győzelmet és 10 pole pozíciót ünnepelt, valamint rekordot jelentő 18 alkalommal állt a dobogón.

Verstappen sikerét a hollandok futballikonja, Ruud Gullit jelentette be, felidézve, hogy honfitársa egy utolsó körös előzéssel szerezte meg a 2021-es bajnoki címet Lewis Hamilton elől. Abu-Dzabiban.

„Nagyon boldog voltam, de nagyon sok és kemény munka, évek felkészülése kellett hozzá” – mondta a bajnoki sikeréről Verstappen. „Hihetetlenül büszke vagyok. Kisgyerekkorom óta arról álmodoztam, hogy a dobogó középső fokán állok és bajnok leszek. Apámnak azt mondtam: Megcsináltuk, ezért dolgoztunk sok éven át, és most itt vagyunk mi ketten, minden emlékünkkel, a sokévnyi utazgatással Európa-szerte, hajszoltuk ezt a célt, és most elértük” – idézte fel a győzelem pillanatait.

„Én vagyok az első holland versenyző, aki világbajnok lett, szóval Hollandiában elképesztően fogadták, az újságok és a szurkolók is. Ezt sosem fogom elfelejteni. Sokat jelent, hogy elismertek ezzel a díjjal, ami a világ egyik legnagyobb elismerése. Hihetetlenül boldog vagyok” – tette hozzá a Red Bull versenyzője.

Az év férfi sportolója címre idén az amerikai úszót, Caeleb Dresselt, a kenyai atlétát, Eliud Kipchogét, a szerb teniszezőt, Novak Djokovicsot, a lengyel futballistát, Robert Lewandowskit és az egyesült államokbeli amerikai-futballistát, Tom Bradyt jelölték még.

Verstappent olyan sportszemélyiségek társaságában díjazták, mint a jamaicai sprinter olimpiai bajnok, Elaine Thompson-Herah (az év női sportolója), a teniszező Emma Raducan (az év áttörése), vagy az életműdíjat kapó motoros legenda, Valentino Rossi. A csapatok közül a sorozatban nyolcadik világbajnoki címét nyerő Mercedesnek nem jutott díj, helyettük az olasz férfi futballválogatottnak járt az elismerés.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük