Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Másodszor kupadöntős az OSK

Másodszor kupadöntős az OSK Sport

2020 után másodszor jutott be a labdarúgó Román-kupa döntőjébe a Sepsi OSK, miután szoros mérkőzésen 1–0-s győzelmet aratott az Universitatea Craiova ellen az elődöntő visszavágóján. A május 19-ei, bukaresti fináléban az FC Voluntari alakulatával csapnak össze a trófeáért.

Hirdetés
Hirdetés

Az odavágón elért 2–1-es győzelem után a hírhedt Ion Oblemenco Stadionban is ellenfele fölé nőtt a Sepsi OSK, dacára az ellenséges hangulatnak és a házigazdák sportszerűtlenségének. Horațiu Feșnic játékvezető rögtön az elején nagyot hibázott, amikor a 4. percben szemet hunyt afelett, hogy a csapatkapitány Mitreát Screciu a mezénél fogva rántotta le a hazai kapu előtt. Az oltyánok legnagyobb lehetősége a mérkőzés elején maradt ki, amikor Crețu fejese a keresztlécről vágódott, ezt követően viszont piros-fehérek védelme jól állta a nyomást, sőt, a szünet előtt Aganovic megszerezhette volna a vezetést, azonban Pigliacelli hárított.

A Bergodi-legénység több helyzetet is kidolgozott, Aganovic, Tudorie és Ștefănescu is nagy helyzeteket hagyott ki, mígnem ez utóbbi megszerezte a vezetést az OSK-nak: Niczuly kirúgását követően a 23 éves játékos mindenkit lehagyva meg sem állt az ötös sarkáig, majd Pigliacelli lábai között betalált. A hátralevő időben jól zártak a piros-fehérek, az egyre idegesebb oltyánok pedig emberhátrányba kerültek a végére, a csapatkapitányhoz nem illő viselkedést tanúsító Bancu kapott piros lapot, miután hasba fejelte, majd a labdával megdobta Askovszkit. A másik oldalon az időközben lecserélt Aganovic sportszerűtlen magatartásáért begyűjtötte a második sárga lapot, így kénytelen lesz kihagyni a kupadöntőt.

Az eredmény nem változott, megérdemelten nyert a Sepsi OSK és 3–1-es összesítéssel bejutott a sorozat fináléjába. A szentgyörgyiek ebben az idényben egy döntetlen mellett háromszor győzték le az olténiai együttest. A piros-fehér mezesek következő ellenfele is Craiova lesz, ugyanis hétfőn 20.30-tól az újonc U Craiova vendégeként zárják az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alsóházi rájátszását.

Román-kupa, elődöntő, 2. mérkőzés: Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–1 (0–0). Craiova, Ion Oblemenco-stadion, 15 000 néző. Vezette: Horațiu Feșnic.

Craiova: Pigliacelli – Vătăjelu, Papp, Screciu, Bancu – Crețu, Mateiu (Roguljic, 69.) – Gustavo Vagenin (Cîmpanu, 59.), Baiaram (Nistor, 59.), Ivan – Markovic (Koljic, 59.). Vezetőedző: Laurențiu Reghecampf. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa (Ninaj, 73.), Mitrea, Dumitrescu – Păun, Eder González, Aganovic (Vașvari, 80.) – Bărbuț (Golofca, 59.), Tudorie (Luckassen, 73.), Ștefănescu (Askovszki, 80.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi.

Gólszerző: Ștefănescu (66.). Kiállítva: Bancu (86.).

A párharc végeredménye: 3–1 a Sepsi OSK javára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük