Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Másodjára BL-győztes a Chelsea

Másodjára BL-győztes a Chelsea Sport

Kilenc év után újra Bajnokok Ligája-győztes a Chelsea: a londoni labdarúgócsapat – kispadján a német menedzsert, Thomas Tuchelt segítő Lőw Zsolttal – 1–0-ra legyőzte a Manchester Cityt a két angol klub szombat esti, portói döntőjében.

Hirdetés
Hirdetés

Az FC Porto otthonában, az Estádio do Dragaoban rendezett mérkőzés első perceiben a City játékosai elrejtették a labdát, ám a Chelsea gyilkos ellentámadásokkal válaszolt Guardiola gárdájának tapogatózásaira: Timo Werner a 10., 14., illetve 15. percben is betalálhatott volna. A jó iramú mérkőzés folytatásában a csapatok felváltva ostromolták egymás kapuját, míg a hajrában a City támadásaira válaszolva a 42. percben Mason Mount nagyszerűen ugratta Kai Havertzet, aki a kapus kicselezése után az üres kapuba lőve szerezte meg a mérkőzés egyetlen találatát.

A második játékrészben a City végig rohamozott az egyenlítő gól reményében, ám nem sikerült bevenni a remekül védő Mendy kapuját. Emellett a 60. percben Kevin De Bruyne Rüdigerbe ütközött, minek következtében a világoskékek csapatkapitánya játékképtelenné vált. Így a Chelsea trénergárdája, Thomas Tuchel menedzser és Lőw Zsolt segédedző egy évvel a PSG-vel elveszített döntő után végre BL-győzelmet ünnepelhetett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük