Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Másodikok a Sió-kupán

Másodikok a Sió-kupán Sport

A Sepsi–SIC 57–71 (19–22, 22–13, 12–20, 4:16) arányban alul maradt a házigazda Atomerőmű KSC Szekszárd csapatával szemben a 48. Sió kupa döntőjében szombaton, így második helyen fejezte be a tornát. Ezt megelőzően, csütörtökön a zöld-fehér mezesek 84–65 (13–22, 30–11, 14–18, 27–14) arányban diadalmaskodtak az egyszeres magyar bajnok PINKK–Pécsi 424 felett, amely végül harmadik lett.

Teodora Neagu dobta a mérkőzés első kosarát, viszont a 3. percben már öt ponttal vezetett a KSC Szekszárd, így az első negyedet minimális hátrányban zártuk. A folytatásban védelemben és támadásban egyaránt összekapták magukat lányaink, mindössze 13 pontot tudott dobni a Zeljko Djokic által edzett csapat, tőlünk pedig többek között Ancuța Stoenescu kétszer, Adrienne Webb egyszer volt eredményes a hárompontos vonal mögül, és mindezeknek köszönhetően hatpontos előnnyel vonulhattunk szünetre. A második félidő nem a Sepsi–SIC kedve szerint alakult, hiszen a szekszárdiak a fordulást követően 15 pontot szórtak, a mieink pedig csak az 5. percben szereztek pontot, így az utolsó játékrésznek kétpontos hátránnyal vágtunk neki. A negyedik negyedben elfáradt a sepsiszentgyörgyi gárda, Nathalie Fontaine révén csak négy pontot szereztek, nem tudták tartani a lépést az előző idényben, a magyar bajnokságban ezüstérmet szerző csapattal.

Sepsi–SIC: Adrienne Webb 9/3, Marina Kress 2, Tyaunna Marshall 7/3, Annemarie Gödri-Părău 6, Teodora Neagu 2. Cserék: Nathalie Fontaine 8, Kilin Tünde 3/3, Danielle Hamilton-Carter 2, Ružica Džankić 8/3, Kovács Renáta, Ancuța Stoenescu 8/6, Andreea Huțanu 2.

A 48. Sió kupa végeredménye: 1. Atomerőmű KSC Szekszárd, 2. Sepsi–SIC, 3. PINKK–Pécsi 424, 4. ZKK Cinkarna Celje.

A torna legjobb játékosa: Maja Erkic (Atomerőmű KSC Szekszárd). A torna legeredményesebb játékosa: Adrienne Webb (Sepsi-SIC) – 36 pont. A torna legjobb középjátékosa: Erica McCall (Atomerőmű KSC Szekszárd). A győztes csapat edzője: Djokics Zseljko (Atomerőmű KSC Szekszárd). A csapatok legjobb játékosai: Sepsi-SIC: Adrienne Webb, Atomerőmű KSC Szekszárd: Krnjics Szara, PINKK-Pécsi 424: Ivey Slaughter, ZKK Cinkarna Celje: Larisa Ocvirk.

A Zoran Mikes irányította Sepsi–SIC hasznos tapasztalatokat szerzett az erős csapatokat felvonultató tornán, amelyeket az előttük álló hosszú és kihívásokkal teli idényben hasznosíthatnak. A napokban a szakszövetség újrasorsolta a bajnoki menetrendet, miután a Jászvásári Poli után az előző idényben Román Kupa-győztes Târ­go­viște bejelentette visszalépését a Nemzeti Ligából. Az eredeti tizenkettő helyett tízcsapatosra fogyatkozott bajnokságban október 4-én az újonc Temesvár vendégeként kezd a címvédő Sepsi–SIC.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük