Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Marad Zoran Mikes

Marad Zoran Mikes Sport

Zoran Mikes marad a Sepsi–SIC edzője a következő négy évben is. A bosnyák sikerkováccsal pénteken a sajtó jelenlétében írtak alá újabb négyéves szerződést, amelyben egyebek között az is szerepel, hogy koordinálja az egyre alaposabb utánpótlásképzést is.

 

Nem máról holnapra élünk, hosszútávra tervezünk, ezért van szükség, hogy stabil keretet biztosítsunk a csapat fejlődéséhez – mondta el Miklós Zoltán.

A Sepsi–SIC elnöke szerint pénzügyi szempontból „messze ez volt a legnehezebb év”, mert egy többszörösen változó törvénykezéssel szembesültek, amely új helyzet elé állította a menedzseri csapatot. Miklós azt mondta: „jól jöttek ki ebből”.

– Egy sikeres négyéves ciklust tudunk magunk mögött és, most már új helyzetben, egy másik négyéves ciklust tervezhetünk. Túl vagyunk már a megbeszéléseken a csapat főszponzoraival, a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatallal, a Kovászna Megye Tanácsával és a Tega Rt.-vel, és van elképzelésünk arról, hogy hogyan lépjünk tovább – mondta a klubelnök.

Rusz István csapatmenedzser szerint a pénzügyi stabilitás és a korrektség négy évig egybetartotta a csapat magját és a stábot.

– Vannak új kihívások, elvárások, emiatt elindulunk egy újabb síkon is, nagyobb hangsúlyt fektetünk U10-es, U12-es, U13-as és U14-es csapatainkra, tovább szeretnénk növelni a gyerekek létszámát, de ugyanakkor fontosnak tartjuk, hogy megfelelő képzettségű szakemberek foglakozzanak velük. Nem titkolt szándékunk az sem, hogy hazacsábítsuk azokat a játékosokat, akiknek kötődésük van a városhoz, hiszen bebizonyítottuk, hogy itthon is lehet sikeres csapatban játszani. Éppen ezért a mai nap, közös megegyezéssel egy újabb négyéves ciklusra írunk alá szerződést Zoran Mikessel, akinek döntő szerepe volt abban, hogy négy év alatt három bajnoki címet és három Román-kupát hoztunk Sepsiszentgyörgyre. A szerződés része lesz az ifjúságnevelés is, de marad a bajnokság, a kupa és az Európa-kupa is – mondta Rusz István, aki hozzátette: mindezek a sikerek nem jöhettek volna létre „a legjobb és legszebb szurkolótábor” nélkül, amelyre a hazai és nemzetközi szövetség és sajtó is joggal felfigyelt.

Ambrus József, a klub vezetőségi tagja szintén kiemelte, hogy a most aláírandó szerződésben benne van az utánpótlás nevelés „technikai felügyelete”, és úgy fogalmazott: reméli, hogy „tartjuk azt a jó szokásunkat”, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat adja a román válogatott gerincét.

Zoran Mikes megköszönte a bizalmat, és a stabilitást nevezte a legfőbb értéknek, így nekik „csak” dolgozni kellett. Azt mondta: nem gondolta volna, hogy vele „megeshet, ami az elmúlt négy évben megesett”, hisz úgy érzi a magát a városban, ahol lépten-nyomon megállítják, szeretettel veszik körül, mint egy „családban”.

Méltatta a hatóságok és a szurkolók hozzáállását és azt mondta: a bajnoki arannyal a nyakukban, a Román-kupával a szekrényben is van előre, hisz fejlődni lehet az Európa-kupában, és egy új csapat építése mindig kihívás.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük