Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magyar házigazdák

Magyar házigazdák Sport

Ismét jó műszaki állapotban folytatják a 20 napja indult, Afrika átszelését megcélzó utat a Khumba Transz-Afrika expedíció autói. Az expedíció tagjai Kenyában a magyar külképviselet vendégszeretetét élvezték.
A négy utazó szívesen felejtené a meghibásodások okozta bosszúságot (felmondott a turbófeltöltő, betörött a szélvédő), ha az nem hozta volna időkrízisbe őket, így lemondtak a Kilimandzsáró-túráról. Kenyában magyarok látták vendégül az expedíciót.
– Kellemes estét töltöttünk Nairobiban, a kenyai magyar külképviselet rezidenciáján a nagykövet családja és néhány barátjuk társaságában. A készséges és hatékony segítőnek egy székely zászlót ajándékoztunk – mondta el Tulit Zsombor, az expedíció vezetője.
Mindenütt elkészül a „kötelező” fotó, amelyen helybeliek tartják kezükben közösségünk szimbólumát: Egyiptomban tisztviselők, Szudánban katonák, Etiópiában helyi kísérők, Tanzániában túravezető (aki tíz év után is emlékezett a 2008-ban odalátogatott székelyföldiekre és az elmaradhatatlan zászlójukra). A székely zászló figyelemfelhívó felmutatása és végighordozása a kontinensen az expedíció egyik vállalása is, válaszként a jelképeinket üldöző, a székelységet sértő és fenyegető hazai politikai megnyilvánulásokra.
Nagyjából az út felénél tartanak (7700 km), és úgy tervezik, hogy ma lépik át Zambia határát. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük