Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magabiztosan nyert a Sepsi–SIC és a KSE

Magabiztosan nyert a Sepsi–SIC és a KSE Sport

Mindkét háromszéki együttesünk begyűjtötte a kötelező győzelmet szombaton, a női kosárlabda-bajnokság 21. fordulójában. A címvédő Sepsi–SIC kolozsvári kiszállásán számolt rá az egyetemistákra, míg a Kézdivásárhelyi SE hazai pályán diadalmaskodott a CSM Târgoviște felett.

Hirdetés
Hirdetés

A sűrű program nem lankasztotta a zöld-fehérek harci kedvét, az Alexandria felett csütörtökön aratott meggyőző, 95–46 arányú siker után szombaton Kolozsváron hengereltek a helyi Universitatea ellen. A sepsiszentgyörgyiek villámrajtot vettek, az amerikai kontingens elemében volt, Fraser, Jones és Wallace pontjaival már az első negyed végére jelentős különbség alakult ki. Szünet után megpróbált lefaragni tetemes hátrányából a kincses városi alakulat, de Raber, Orbán és Cătinean gondoskodott arról, hogy ez ne sikerüljön. Az utolsó tíz percben rátett még egy lapáttal a címvédő, amely végül 47 pontos diadalt aratott. Nincs sok idő a pihenésre, a Sepsi–SIC ma 17 órakor a Bukaresti Agronomiát fogadja a Sepsi Arénában, ez lesz a főpróba a hétvégi Román-kupa négyes döntője előtt, amelyen a háromszékiek hetedik trófeájukat hódíthatják el.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 21. forduló: Kolozsvári U – Sepsi–SIC 45–92 (15–26, 4–29, 17–18, 9–19). Kolozsvár: Johnson 14, Al Ash Hab 11, Rubin 8/3, Uiuiu 5/3, Rus. Cserék: Stoica 5, Bota 2, Mihășan, Popovici. Edző: Ioannis Koukos. Sepsi-SIC: Jones 19/9, Fraser 15/3, Orbán 14, Podar 4, Pasic 2. Cserék: Raber 15, Wallace 12/3, Pop 7, Cătinean, Croitoru, Botos. Edző: Zoran Mikes.

Semmit sem bízott a véletlenre a CSM Târgoviște elleni hazai bajnokiján a KSE, a céhes városiak a kisebb sérülése után visszatérő szerb Ines Corda irányításával az 5. percben már tízpontos különbséggel vezettek (14–4), amire az első negyed végéig még rátettek egy lapáttal (28–11). Ezzel jórészt el is dőlt a mérkőzés, Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár tanítványai a folytatásban nem engedték ki kezükből a győzelmet. A KSE maximálisan koncentrált, magabiztos játékot játszott, amelynek köszönhetően idénybeli nyolcadik sikerét érte el. A kék-fehérek legközelebb szerdán játszanak a Brassói CSU Olimpia vendégeiként, majd három nappal később a 4. fordulóból elmaradt Aradi FCC Baschet elleni meccsüket pótolják hazai pályán.

Végeredmény: Kézdivásárhelyi SE – CSM Târgoviște 60–46 (28–11, 13–12, 11–9, 8–14). KSE: Corda 22/15, Debreczi 10, Lewis 10, Coleman 6, Kozman 3/3. Cserék: Taylor 7/3, Bara-Németh 2, Nagy, Domokos, Csurulya. Edző: Ljubomir Kolarevic. Târgoviște: Irimia 9/3, Dumitru 8, Popescu 5, Doba, Stoenescu. Cserék: Ivan 10/6, Tănase 10/3, Pricop 4, Popa, Ignat Kleeman. Edző: Cătălin Tănase.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük