Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Magabiztosan kezdett az U21-es válogatott

Magabiztosan kezdett az U21-es válogatott Sport

Az első forduló legnagyobb arányú győzelmét aratta a román labdarúgó-válogatott a 21 éven aluliak Európa-bajnokságán. A C-csoport keddi nyitómeccsén Mirel Rădoi szövetségi kapitány csapata 4–1-re kiütötte Horvátországot.

A C-csoportban érdekelt Románia nagyszerűen kezdett az Eb-n, és már az első negyedórában kétgólos előnyre tett szert George Puşcaşnak köszönhetően. A Palermo támadója egy héttel korábban még Málta ellen duplázott a felnőtt válogatottban, most értékesítette az általa kiharcolt és a videobíró segítségével megítélt tizenegyest, majd nagyban hozzájárult Ianis Hagi találatához is. A horvátok ugyan gyorsan szépítettek, ám a második félidőben eldöntötte a találkozó sorsát a román válogatott: egy eladott labda után érkezett a harmadik gól Băluță révén, végezetül pedig a csereként beálló Adrian Petre tette teljessé Románia első U21-es Eb-győzelmét (4–1).
A csoport másik meccsén a franciák 2–1-re verték az angolokat. A románok második csoportmérkőzésüket pénteken 19.30-tól játsszák Anglia ellen, Cesenában. A kontinenstorna három négycsapatos csoportjából az első helyezettek mellett a legjobb második jut be az elődöntőbe. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük