Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma újraindul a La Liga

Ma újraindul a La Liga Sport

Három hónappal a koronavírus-világjárvány okozta leállást követően zárt kapuk mögött folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság, a 28. forduló ma este a Sevilla – Betis városi rangadóval indul.

„A sevillai derbi igazi különlegesség. Ez lesz mindegyik közül a legnézettebb egész Spanyolországban, de biztos vagyok benne, hogy az egész világon. Minden szem Sevillára szegeződik majd, ahogyan visszatér a La Liga” – nyilatkozta Javier Tebas, a liga elnöke.

A sevillai derbik történetében eddig egyszer, 2007-ben fordult elő, hogy üres stadionban találkozott egymással a két csapat, akkor egy Király Kupa-mérkőzés utolsó 34 percét rendezték meg nézők nélkül, semleges helyszínen, mert a szurkolók egy palackkal megdobták Juande Ramost, a Sevilla akkori vezetőedzőjét, amiért félbe kellett szakítani a visszavágót.

Hirdetés
Hirdetés

A La Liga küzdelmeiből még 11 forduló van hátra, a bajnoki címért ezúttal is a címvédő és listavezető FC Barcelona és ősi riválisa, a Real Madrid harcol. A katalánok előnye két pont a fővárosiakkal szemben. A Barca a Mallorca vendégeként lép pályára szombaton, a múlt héten kisebb sérülést szenvedett hatszoros aranylabdás Lionel Messivel a soraiban. A Real Madrid a kiesés ellen harcoló Eibart látja vendégül vasárnap.

A mérkőzéseket a Digi Sport, a Telekom Sport és a Look Tv közvetíti.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük