Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma Medgyesen a Gázmetán lesz az ellenfél

Ma Medgyesen a Gázmetán lesz az ellenfél Sport

Tovább folytatódik az erőltetett menet a labdarúgó élvonalban, az alsóházi rájátszás június 2-ai zárásáig három meccset kell lejátszania a Sepsi OSK-nak. A piros-fehérek ma Medgyesről igyekeznek elhozni a pontokat, vasárnap pedig a háromszéki sportbarátokat örvendeztetnék meg egy hazai sikerrel, a vendég Botoşani ellenében.

Érdekes párharcra van kilátás a ma esti találkozón, ugyanis mindkét együttes jó tavaszi idényt produkált a téli erősítéseknek köszönhetően. A medgyesiek mellett szól, hogy a legutóbbi hat hazai mérkőzésükből csak egyet veszítettek el (2-3 a Dinamóval) – három győzelem és két döntetlen mellett. A Sepsi OSK-nak is van mivel büszkélkednie, mivel a rájátszásban egyszer sem kapitulált idegenben, eddigi öt mérkőzésén három döntetlen mellett két győzelmet aratott vendégként (2-0 a Juventus-szal és 2-1 az FC Voluntari-val). A két csapat közti eddigi három találkozó is döntetlenre áll, ugyanis tavaly augusztusban Medgyesen 2-1-re nyert a Gázmetán, majd a novemberi visszavágón gólnélküli döntetlenben egyeztek ki Brassóban – nem mellesleg ez volt Eugen Neagoe első mérkőzése az OSK kispadján. A rájátszásban, április 14-én Szentgyörgyön Hadnagy és Simonovski góljaival 2-1-re nyertek a piros-fehérek a klub első sepsiszentgyörgyi diadalát aratva.
– Fontos mérkőzés mind a há­zi­gazdák, mind a mieink számára, mert még nem menekültünk meg teljesen a gondoktól, még nem dőlhetünk hátra, ha nem vagyunk figyelmesek, osztályozót is játszhatunk. Úgy gondolom, az eddigiekben bebizonyítottuk, hogy megérdemeljük a bennmaradást az élvonalban, de mi az öltözőben a második helyet tűztük ki magunknak a rájátszásban. Nagyon szeretnénk ezt, és mindent megteszünk ennek érdekében. Ehhez az kell, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk az utolsó három meccsünkből. Bizakodó vagyok az esélyeinket illetően, bízom a legénységemben, nagyon elszántak, akarják ezt, keményen összpontosítanak a feladatokra. A három pontért utazunk Medgyesre, gólokat akarunk lőni, és jó játékot mutatni – nyilatkozta keddi sajtótájékoztatóján Eugen Neagoe vezetőedző.
A szakember kitért a vasárnapi, Botoşani elleni, utolsó hazai bajnokira is, amelyen úgyszintén a győzelmet célozzák meg. Az utolsó körben a fővárosi Dinamo otthonába látogatnak.
– A Sepsi OSK a rájátszásban bebizonyította, hogy erős, összeforrt csapategységet alkot, ezért a következő szezonban az ellenfelek is más szemmel tekintenek majd ránk, elővigyázatosabbak lesznek velünk szemben, így sokkal nehezebb dolgunk lesz, mint idén – figyelmeztet az oltyán szakember, akit további egyéves szerződés köt az OSK-hoz.
Labdarúgó I. liga, play-out, 12. forduló: ma 18.30-tól Medgyesi Gázmetán – Sepsi OSK, 21 órától FC Botoşani – Temesvári Poli. A keddi Juventus – Concordia találkozó 1–3-as végeredménnyel zárult. Tegnapi lapzártánk után kezdődött a Dinamo – Voluntari összecsapás.

A play-out állása:
1. Dinamo 11 9 0 2 24-9 47
2. Botoşani 11 3 4 4 9-9 33
3. Sepsi OSK 11 6 4 1 20-12 32
4. Chiajna 12 4 3 5 11-14 29
5. Medgyes 11 5 3 3 14-12 26
6. Voluntari 11 3 2 6 12-16 25
7. Temesvár 11 2 3 6 8-13 23
8. Juventus 12 3 1 8 7-20 16

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük