Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma kezdődnek a vb-pótselejtezők

Az ukrajnai háború árnyékában, csütörtökön este nyolc európai válogatott játszik pótselejtezőt, a tét kijutni az év végi, katari labdarúgó világbajnokságra. Eredetileg 12 csapat szerzett jogot a pótselejtezőkre, de Oroszországot az ukrajnai invázió miatt kizárták, Lengyelország ellenfél nélkül jut a pótseleztező döntőjébe, másfelől a skót-ukrán mérkőzést – szintén a háború miatt – júniusra halasztották.

Hirdetés
Hirdetés

A csütörtökön 21.45-kor kezdődő mérkőzések (pótselejtezős elődöntők): az A-csoportban Wales – Ausztria, a győztes ellenfele a skót-ukrán elődöntő győztese lesz. A B-csoportban: Svédország – Csehország, a győztes ellenfele Lengyelország lesz 29-én. A C-csoportban: Olaszország – Észak-Macedónia és Portugália – Törökország. Ennek az „ágrajznak” az érdekessége avagy pikantériája az, hogy Törökországban minden jegyet eladtak az olasz–macedón mérkőzés továbbjutójával esedékes március 29-i döntőre, ám ahhoz előbb a törököknek győzniük kellene Portugáliában!

A katari világbajnokságra az alapselejtezőkből csoportgyőztesként kijutott válogatottak: Anglia, Dánia, Belgium, Franciaország, Hollandia, Németország, Horvátország, Spanyolország, Svájc, Szerbia. A döntő torna csoportbeosztásainak kisorsolását 2022. április 1-jére tervezte a FIFA, kérdés, hogy a skót–ukrán mérkőzés, majd a csoportdöntő későbbi lejátszása miatt halasztanak-e, vagy az érintett csapatokat feltételesen sorsolják vb-csoportba (tehát amennyiben kijut, akkor az illető csoportba kerül valamelyikük). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük