Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ma jön a Sportklub

Ma jön a Sportklub Sport

A címvédő brassóiak esélyeshez méltón behúzták a Háromszéki Ágyúsok elleni szombati bajnokit, a Brassói Corona 6–1-re nyerte a szomszédos megyék párbaját. A két együttes szerdán újra összecsap a Cenk alatti városban, de az Ágyúsokra ma is kőkemény feladat vár, ugyanis a Csíkszeredai Sportklub érkezik a Deme László Műjégpályára.

A Gyergyói HK ellen aratott bravúros november végi győzelem után szombaton játszott újra tétmeccset a Háromszéki Ágyúsok jégkorongcsapata, Brassóban, a három kézdivásárhelyi játékost – Gajdó Tamás, Gajdó Balázs, Szőcs Zalán – soraiban tudó Corona ellen. A háromszékiek számára a lehető legrosszabbul kezdődött a találkozó, mivel Mátyás Szabolcs kiállítása okán már három másodperc után emberhátrányba kerültek, a házigazdák pedig ki is használták az emberfórt, Pavlo Boriszenko átadásából Nicklas Huard talált be (1–0). Alig két perccel később Konstantin Chernyuk megduplázta a brassói gólok számát (2–0), majd a 11. percben Boriszenko is eredményes volt (3–0).

Hirdetés
Hirdetés

A második harmadban az Ágyúsok is megérkeztek a meccsbe, kiegyenlítődött a küzdelem, viszont a brassóiak emberhátrányuk dacára is tovább tudták növelni előnyüket Molnár Zsombor révén (4–0). Az Ágyúsoknak csakhamar sikerült szépíteniük, Márton Koppány előkészítését Ilyés Tamás váltotta gólra (4–1).

Az utolsó harmadra már nem maradt nyitott kérdés, a kék-narancs mezesek nem tudták bevenni a mindössze 16 éves Buda Márton által védett brassói kaput, a Cenk-alattiak akarata érvényesült a pályán, és ennek megfelelően érkeztek az újabb gólok is. A 44. percben Radim Valchar jegyzett egy találatot (5–1), majd négy perccel később a 6–1-es hazai sikert jelentő végeredményt Kovács Mátyás állította be. A Háromszéki Ágyúsoknak nincs idejük búslakodni, Pelle Torstensson együttese ma 18 óra 30 perckor azt a Csíkszeredai Sportklubot fogadja a Deme László Műjégpályán, amely november közepén ugyanitt 5–2-re nyert, majd szerdán ismét a Brassói Corona vendégeiként lépnek majd jégre.

Romániai jégkorongbajnokság, alapszakasz: Brassói Corona–Háromszéki Ágyúsok 6–1 (3–0, 1–1, 2–0), gólszerzők: Nicklas Huard (1.), Konstantin Chernyuk (3.), Pavlo Boriszenko (11.), Molnár Zsombor (25.), Radim Valchar (44.), Kovács Mátyás (48.), illetve Ilyés Tamás (26.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük