Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Luka Modric kapta az Aranylabdát

Luka Modric kapta az Aranylabdát Sport

Luka Modric, a Real Madrid horvát játékosa kapta az Aranylabdát, melyet a France Football című francia szaklap ítél oda az év legjobbjának.

Mögötte Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann és Kylian Mbappé végzett. Lionel Messinek ezúttal az ötödik hellyel kellett beérnie, Mohamed Szalah pedig hatodik lett.

Korábban Modric lett a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) is az Év játékosa.

Luka Modric a labdarúgás alapjaival az NK Zadar együttesében ismerkedett meg, majd 16 évesen került a Dinamo Zagrebhez. A fővárosi csapat egy évre Bosznia-Hercegovinába adta kölcsön, ahol 18 évesen a liga legjobb játékosának választották. A Dinamóhoz újabb egy év kölcsönjáték után került vissza, 2005-ben tízéves szerződést írt alá a fővárosi klubbal, ahonnan 2008-ban három bajnoki címet és két kupagyőzelmet követően, 16,5 millió font ellenében, hat idényre igazolt a Tottenham Hotspurhöz. Innen igazolta le 2012 augusztusában a Real Madrid 30 millió fontért, s 36 órával Spanyolországba költözését követően már meg is nyerte első trófeáját a Reallal: a spanyol Szuperkupa döntőjében az ősi rivális FC Barcelonát győzték le.
Hirdetés
Hirdetés
Az elmúlt hat idényből négyszer beválasztották a BL álomcsapatába, kétszer volt a spanyol bajnokság legjobb középpályása és az UEFA Év csapatában is kétszer kapott helyet. Egymás után hatszor választották meg az év horvát labdarúgójának, a nemzeti csapatnak 2016 óta tagja. A válogatottal – amelynek 2015 óta csapatkapitánya – három világ- és ugyanennyi Európa-bajnokságon szerepelt, legnagyobb sikerét idén nyáron érte el, amikor az oroszországi tornán a döntőig menetelt, ahol a franciáktól elszenvedett 4-2-es vereség ellenére is ő lett a viadal legjobb játékosa. Jelenlegi szerződése 2020 nyaráig köti a madridiakhoz.
 
A France Football a 2016 óta ismét nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan, azaz önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát. Tavaly ötödször is Cristiano Ronaldo nyerte el az év legjobb játékosának járó elismerést: a portugál világklasszis 2008, 2013, 2014 és 2016 után kapta ismét a legtöbb szavazatot. Mögötte Lionel Messi és Neymar végzett.
Idén elsőként odaítélték a női Aranylabdát is: az elismerést Ada Hegerberg, az Olympique Lyon csatára kapta, Marozsán Dzsenifer harmadik lett.
Hirdetés
Hirdetés
A szavazás végeredménye:
1. Luka Modric (Real Madrid)
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid/Juventus)
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
4. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain)
5. Lionel Messi (FC Barcelona)
6. Mohamed Szalah (FC Liverpool)
7. Raphael Varane (Real Madrid)
8. Eden Hazard (Chelsea)
9. Kevin De Bruyne (Manchester City)
10. Harry Kane (Tottenham Hotspur)
11. N’Golo Kanté (Chelsea)
12. Neymar (Paris Saint-Germain)
13. Luis Suárez (FC Barcelona)
14. Thibaut Courtois (Chelsea/Real Madrid)
15. Paul Pogba (Manchester United)
16. Sergio Agüero (Manchester City)
17. Gareth Bale (Real Madrid), Karim Benzema (Real Madrid)
19. Ivan Rakitic (FC Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid)
22. Edinson Cavani (Paris Saint-Germain), Sadio Mané (FC Liverpool), Marcelo (Real Madrid)
25. Alisson Becker (AS Roma/FC Liverpool), Mario Mandzukic (Juventus), Jan Oblak (Atlético Madrid)
28. Diego Godín (Atlético Madrid)
29. Hugo Lloris (Tottenham), Isco (Real Madrid)

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük