Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lionel Messi szobrot kap Barcelonában

Lionel Messi szobrot kap Barcelonában Sport

Az FC Barcelona szobrot emel korábbi klasszis futballistája, Lionel Messi tiszteletére.

Az argentin csatársztár, aki jelenleg a Paris Saint-Germaint erősíti, 2003 és 2021 között játszott a katalánok elitalakulatában.

A szoborállításról Joan Laporta klubelnök nyilatkozott hétfőn.

„Leo Messi szobrát a Camp Nou Stadionon kívül építjük meg. A döntés megszületett” – idézte a Barca-főnök szavait a Goal elnevezésű szakportál.

A 35 éves Messi a katalán együttessel tízszer lett spanyol bajnok, hétszer nyert Király Kupát, nyolcszor spanyol szuperkupát, négyszer Bajnokok Ligáját, háromszor európai szuperkupát, s ugyancsak háromszor klubvilágbajnokságot. Övé minden fontos Barca-rekord, így csúcstartó a szerzett gólok (672), a gólpasszok (303), a lejátszott meccsek (778) és a spanyol bajnoki találatok (474) tekintetében egyaránt.

Az argentin futballista 2021 nyarán igazolt át a PSG-hez, amellyel francia bajnokságot nyert. A múlt év novemberében – saját egyéni rekordját tovább javítva – hetedik alkalommal érdemelte ki az Aranylabdát, mint az adott esztendő legjobb európai játékosa.

Messi 164 mérkőzésen lépett pályára Argentína színeiben, 90 gólt és 51 gólpasszt jegyez, s e mutatóit módosíthatja a november 20-án kezdődő katari világbajnokságon.

forrás: MTI

fotó: Lionel Messi/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük