Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lesz ez még jobb is!

Lesz ez még jobb is! Sport

Történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi azok, akik szombaton délelőtt kilátogattak a kézdivásárhelyi sportcsarnokba, ahol az első felnőtt női kézilabda-mérkőzést játszotta a Kézdivásárhelyi SE az A-osztályos bajnokság B-csoportjának nyitófordulójában. Az első mérkőzés ugyan vereséggel zárult a jóval erősebb Temesvártól, de a hozzáállás, a helyi játékoskeret és potenciál szempontjából mindenképpen biztatónak mondható a bemutatkozás.

 

Az újonc KSE első A-osztályos mérkőzésén a szuperligás szereplésre pályázó Temesvári SCM-t látta vendégül, az első gólra 3 percet kellett várni, ekkor Predoi G. vette be Rofel kapuját, majd a folytatásban előbb Dobra, később pedig Mátis Henrietta is hétméterest hibázott. A 9. percben már hattal vezettek a vendégek, a hazaiak nem tudtak betalálni. Ilyen körülmények között jól jött Jakabos edző időkérése, ezt követően Mátis Zita megtörte a jeget, viszont a második találatra egészen a 19. percig kellett várni. Az első félidő végéig nyolc gólig jutottak a céhes városiak, ebből hetet a kiválóan játszó Mátis Zita vállalt.

Szünet után bátrabban játszott a KSE, így tartani tudta a lépést a tapasztaltabb ellenféllel szemben, ellentámadásból mindkét részről számtalan találat született, a Temesvári SCM győzelme egy percig sem forgott veszélyben. A KSE vezéregyénisége a 15 (!) gólt szerző Mátis Zita volt. Nagyot küzdöttek az első mérkőzésükön a kézdivásárhelyiek, a 2. fordulóban, szombaton Resicabányára látogatnak.

„Temesvár a B-csoport első helyére pályázik, ezt pedig be is bizonyították, felkészült játékosaik vannak, és egy igazán jó kerettel utaztak hozzánk. Mi lemaradtunk a felkészülésben, a bürokrácia és az anyagi bizonytalanság felemésztette az energiánkat. Lépésről lépésre haladunk előre, tesszük a dolgunkat, nagyon sok mindent kell pontra tennünk védelemben és támadásban egyaránt, sőt, erőnlétileg is messze állunk attól, hogy felvegyük a versenyt egy ilyen kaliberű csapattal. Az egyik legjobbunk, Voloncs Júlia lesérült a brassói edzőmérkőzésen, műtét vár rá, hosszabb kihagyás előtt áll. Szeretnénk hazahozni külföldről a helyi játékosokat, szükségünk van még legalább négy kézilabdázóra” – értékelt a mérkőzés után Jakabos István.

„Gratulálok a lányoknak, illetve Jakabos Istvánnak és Imreh Zsombornak, akik mertek álmodni, és ha mi is támogatjuk őket, álmuk megvalósulhat, Kézdivásárhelynek eredményes A-divíziós csapata lehet. Nehéz dolguk volt az első mérkőzésen, de szép helyzeteket alakítottak ki, ha támogatókat találunk, akkor messzire juthatunk” – fogalmazott Bakk Vitális Mária Kinga vezérigazgató, aki elárulta, az első két forduló költségeit a Zarah Moden és New Fashion vállalta magára, de továbbra is bíznak a helyi és megyei önkormányzat támogatásában.

A-osztályos kézilabda-bajnokság, 1. forduló: Kézdivásárhelyi SE–Temesvári SCM 27–41 (8–19). Kézdivásárhely, városi sportcsarnok, mintegy 300 néző. Vezette: M. Agliceriu (Prahova megye) és M. Turdean (Maros megye). KSE: Rofel – Mátis Z. 15/2 gól, Dobra 1, Mátis H. 5, Bardócz 2, Stupar 1, Opra 2. Cserék: Fülöp, Mátis Zs., Kovács 1. Edző: Jakabos István. Temesvár: Curmenț – Moldoveanu 1 gól, Klimek 9/4, Predoi D. 4, Predoi G. 9, Rădoi 2, Manda 3. Cserék: Avram, Bobu, Sas 2, Manole 2, Muntean 2, Filip 5, Szabó, Onicaș, Ghiocel 2. Edző: Lucian Ghulai. Büntetőpercek: 4–2. Hétméteresek: 5–4 (értékesítve: 2–4).

További eredmények: Temesvári CSU–Argeș 35–40, Râmnicu Vâlcea–Mioveni 26–21, Brassói Korona–Nagyvárad 35–18, Resicabánya–Székelyudvarhely 33–19, Nagybányai Minaur–Kisjenői Körös 44–17, Marosvásárhelyi Mureșul–Marosvásárhelyi Olimpic 27–21.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük