Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lépéselőnyben a Sepsi–SIC az elődöntőben

Lépéselőnyben a Sepsi–SIC az elődöntőben Sport

A címvédő Sepsi–SIC érvényesítette a papírformát, és magabiztos teljesítménnyel behúzta az Aradi ICIM elleni bajnoki elődöntő első mérkőzését. Ez volt a zöld-fehérek idénybeli hetedik győzelme az aradiak ellen, ami pedig a csapatok közti örökmérleget illeti: 24. alkalommal csaptak össze, a sepsiszentgyörgyi együttes pedig tizennegyedszer bizonyult jobbnak. Folytatás ma 19 órától.

Hirdetés
Hirdetés

Az első percekben fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Jovana Pašić kétszer is eredményes volt, és innentől kezdve nem volt pardon, a Sepsi–SIC támadásról támadásra növelte előnyét. Az első negyed utolsó percében Marina Solopova hárompontosával tíz egységre nőtt a házigazdák előnye, a másik oldalon válaszul Brankica Hadzovic egy büntetődobást értékesített (24–13).

A második játékrészt Pašić triplája nyitotta, ezt követően Angelika Slamová és Anca Șipoș is bekapcsolódott a pontgyártásba. A Maros-parti csapat kosárcsendjét három perc elteltével Destiny Williams törte meg, Zoran Mikes vezetőedző pedig időt kért. A zöld-fehérek támadójátéka akadozni kezdett, nem találtak a gyűrűbe, így a Bogdan Bulj irányította kosárlabdázók faragni tudtak hátrányukból. Slamová hárompontosa kimozdította a holtpontról a háromszoros bajnok együttest, amely a szünetben 15 ponttal vezetett (42–27).

A Sepsi–SIC a harmadik negyedben magasabb fokozatra kapcsolt, feljavuló támadójátéka hatékony védekezéssel társult, az aradi csapat hátránya további 12 ponttal nőtt (65–38). Az utolsó tíz percet Slamová ellentámadásból szerzett kosara nyitotta meg, ráadásul még egy büntetődobást is értékesíthetett, így a házigazdák 30 ponttal vezettek. A szentgyörgyi csapat magabiztos győzelemmel zárta az elődöntő első mérkőzését. Végeredmény: 91–64 (24–13, 18–14, 23–11, 26–26). A találkozó legjobbjának Solopova bizonyult, aki 10 pontja mellé 13 lepattanót gyűjtött, és 10 gólpasszt is kiosztott, így tripla duplával zárt.
Sepsi–SIC: Pasic 15/9, Demeter 4, Solopova 10/3, Gödri-Părău 10, Higgins 18. Cserék: Mîrne-Nagy, Șipoș 9/3, Topuzovic 9/3, Slamová 16/6, Kovács. Vezetőedző: Zoran Mikes.
Arad: Dzombeta 6, Bartók, Fodor 11/9, Lee 16, Hadzovic 3. Cserék: Rotariu, Mercea 2, Glisici, Ardelean 10/6, Ciotir 5/3, Williams 11. Vezetőedző: Bogdan Bulj.

A három nyertes meccsig tartó elődöntő második felvonását ma 19 órától játsszák a Sepsi Arénában. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük