Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lépés, visszalépés

A finn–magyar focimérkőzést szemlélve a méla unalmat ritkán megszakító élénkebb pillanatokban is az volt az embernek az érzése, a nemzet labdarúgói nagy átverés elszenvedői, az a labda nem olyan labda, mint amilyennel bezzeg mások a világbajnokságon játszottak, hanem valami mozgó pép van benne gyárilag, hogy a pontos lövéseket, átadásokat, az összjátékot akadályozza. Egy másik gondolat is bevillant néha: az anyaországban rendelettel tiltani kellene azt, hogy épkézláb, munkaképes emberek futballutánzatból az átlagbéreknél magasabb jövedelmeket bezsebelhessenek. Hallucináció vádja előtt hadd emlékeztessünk, az utóbbi évtizedben a magyar válogatott kétszer is tudott győzni Finnországban tétmeccsen, 2010 októberében például a sokat blamált Egervári Sándor vezetésével. Hol a 8 év fejlődése? Ez inkább visszafejlődés, ez visszalépés.
A román hóra sem pörög már úgy, mint korábban oly sokszor, de náluk legalább meg-megcsillan a derűsebb jövőkép. Például az U21-es válogatott olyan helyzetből várja az Európa-bajnoki selejtezők véghajráját, ahonnan tán már csak szándékosan lehet elszalasztani a továbbjutást. Adjuk meg nekik, ami az övék, úgy győztek 2-1-re Portugáliában, hogy két játékosukat kiállították, a mérkőzést 10 perccel meghosszabbították, és a legutolsó pillanatokban a kapusuk 11-est hárított. A magyar U21-es biztosan lemarad az Eb-ről.
Eközben Szlovéniában mi történik? Semmi különös, csak a minifutball Bajnokok Ligájának döntő tornája. A vívóviadalokhoz hasonló lebonyolításban, 64 csapat részvételével zajlott a torna, a 64-ből 10 csapat romániai, közülük 5 bejutott a 8 közé, 4 bejutott az elődöntőbe, s innen már teljesen román ügy lett a minifoci BL 2018-as kiírása. Vasárnap délután Bákó és Temesvár csapatai játszották a döntőt, Nagyszeben és Bukarest bronzmérkőzésen vigasztalódhatott. A 7 magyar csapatból egy jutott a 16 közé, de ott búcsúzott. Nagyon megy ez a szapora népsport honfitársainknak, hiszen a román válogatott (is) az Európa-bajnokságok legeredményesebbje (hatszoros aranyérmes, idén ezüstérmes). <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. szeptember 10., 7:48
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Vagy 5 eve ugyanezekkel a botlabuakkat eroltetik, nem mindegy lenne egy fiatal gardara cserelni az egesz bagazst, ugyis az eredmenyek mar reg nem szamitanak.