Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehet sízni Sugásfürdőn

Tegnap délután 3 órakor ismét megnyitották a sugásfürdői kicsi sípályát – közölte Bodor Loránd. A Sepsi Rekreatív vezetője szerint a nagy pálya „fenti” segítség nélkül nem helyezhető üzembe.
Ha van hideg, van hó – mondta Bodor Loránd, hozzátéve: amint a levegő hőmérséklete mínusz 5 Celsius-fok alá süllyedt, azonnal üzembe helyezték a hóágyúkat.
– A kicsi pályát jó minőségű hóval működésben tudjuk tartani, ehhez van vizünk és eszközünk. A nagyhoz ez nem elég, irigykedve néztem, hogy Hargita megyében vasárnap is lerakodott 5-10 centiméter friss hó, miközben nálunk egyetlen pehely sem hullott – jegyezte meg Bodor Loránd.
Az igazgató kifejtette: a héten már „nem vakációs” program szerint tart nyitva a pálya, azaz délután 3 órától este 8-ig lehet sízni. Azt szeretnék, „ha már ilyen rövidnek ígérkezik a síszezon”, a pálya bezárását pénteken is kitolják este 9 órára, mint hétvégén, de erről még egyeztetnek a közszállítási vállalattal.
A sugásfürdői sípálya mindösszesen két napot, december 23-án és 24-én működött ebben az idényben. A központban felállított műjégpálya teljes gőzzel üzemel, és dolgoznak azon is, hogy megnyissák a sátortetős pályát a Sepsi Aréna előterében. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük