Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legyőzte Serena Williams Simona Halepet az Australian Open negyeddöntőjében

Legyőzte Serena Williams Simona Halepet az Australian Open negyeddöntőjében Sport

6:3, 6:3 arányban legyőzte kedden Serena Williams a második helyen kiemelt Simona Halepet az év első Grand Slam-tornája, az ausztrál nyílt teniszbajnokság (AO) negyeddöntőjében.

Hirdetés
Hirdetés

A Melbourne-ben korábban már hétszer diadalmaskodó Williams (39, WTA – 11.) 1 óra 21 perc alatt, nagyobb megerőltetés nélkül nyerte meg a mérkőzést.

Bár Halep számított esélyesebbnek, az amerikai játékos fizikailag uralta a meccset, még a hosszú labdamenetekben is jobb volt, Halep gyengén szervált, és rendszeresen hibázott a kulcsfontosságú pillanatokban.

A nyitójátszmát Williams kezdte jobban, 2:0-lal ment, Halep 2-2-n kiegyenlített, de nem tudta tartani a tempót, Williams ismét brékelt, és ezt az előnyét végigvitte a szetten, 6:3.

A második játszma elején úgy tűnt, hogy Simona képes fordítani, 2:0-ra, majd 3:1-re vezetett, de nem sikerült meglépnie, minden brék után elveszítette saját adogatását. A hetedik játék, amelyet Serena a hatodik lehetőségénél nyert meg, eldöntötte a szett és a meccs sorsát, az amerikai előnyhöz jutott és ezt is sikerült végigvinnie a szett végéig.

Williams 4 ászt ütött és 1 kettőshibát vétett, míg Halepnek 2 kettőshibája volt. Simonának jobban ment az első szervája, 68%-55%, de ezekből Serena nyert több pontot, 77%-52%, a második adogatások nagyjából kiegyensúlyozottak voltak, 39%-38%. Williams 13 bréklabdát harcolt ki, amelyekből 6-ot érvényesített (46%), Halepnél jobb volt az arány (75%), de nem volt elég bréklabda 3/4. Az amerikai játékosnak több volt a nyerő ütése, 24-9, igaz, több ki nem kényszerített hibát is vétett, 33-19.

Williams pályafutása során 23 Grand Slam-torna győzelmet aratott, és ezzel a győzelmével visszavágott Halepnek, a 2019-es wimbledoni döntőben elszenvedett 2:6, 2:6-os vereségért.

Halep és Williams 12 alkalommal játszott hivatalos mérkőzést egymás ellen, az amerikai 10-2-re vezet.

Simona teljesítményéért egy 525.000 ausztrál dolláros csekket és 430 WTA-pontot. A román lány 2018-ban döntőt játszott Melbourne-ben, tavaly az elődöntőig jutott, és a keddi volt a harmadik negyeddöntője a 2014-es és 2015-ös után.

Az elődöntőben Williams a japán Naomi Oszaka ellen lép pályára.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások