Hirdetés
Hirdetés

Legyen elég a magyargyalázásból!

Legyen elég a magyargyalázásból! Sport

Nem tűri tétlenül az újabb magyarellenes megnyilvánulásokat a futballpályán a Sepsi OSK labdarúgócsapatának vezetősége, amely határozottan elítéli a legutóbbi, Dinamo elleni mérkőzésen tapasztalt xenofób szurkolói megnyilvánulásokat, és az illetések állásfoglalását sürgeti.

Hirdetés
Hirdetés

„A Sepsi OSK vezetői és szurkolói mélységes csalódással vették tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó magyarellenes, xenofób szurkolói megnyilvánulások. A Bukaresti Dinamót elkísérők drukkerek egy része minden korábbi esetet felülmúlóan gyalázkodott, emberi és nemzeti méltóságukban megalázva a Sepsi OSK-hoz tartozó embereket. Valamennyi arra hivatott fórumon és a nyilvánosság előtt is tiltakozunk a történések ellen, és az eddigieknél jóval határozottabb fellépést sürgetünk az illetékes szervektől a hasonló megnyilvánulások visszaszorítása érdekében” – áll a klub közleményében.

A klub fontosnak tartotta pontosítani: a Sepsi OSK–Dinamo mérkőzést megelőző technikai ülésen a klub sportigazgatója, Bokor János többször is felhívta Aron Huzu játékvezetői megfigyelő, Ionuț Coza negyedik játékvezető és Cătălin Popa, a Labdarúgó Liga küldöttének figyelmét a várható atrocitásokra. „Azt kérte, hogy bármilyen hasonló esemény alkalmával érvényesítsék a szabályokat, szükség esetén pedig állítsák meg a mérkőzést. A tévéközvetítések révén is egyértelmű nyilvánosságot kapó gyalázkodó skandálások és feliratok megjelenése ellenére sem a játékvezető, sem a megfigyelő nem tartotta indokoltnak a mérkőzés megszakítását.”

A Sepsi OSK vezetősége kéri, hogy a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) és Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) a fentiek ismeretében elemezze a történteket, és hozza meg a megfelelő intézkedéseket. Állásfoglalásukat eljuttatták valamennyi illetékes testülethez, illetve a sajtó képviselőihez.

A szóban forgó mérkőzést a labdarúgó I. liga 23. fordulójában, szombaton rendezték Sepsiszentgyörgyön, a találkozót 1–0-ra a bukarestiek nyerték. Amúgy nem ez az első eset, hogy a Dinamo ultrái botrányt okoztak Sepsiszentgyörgyön. Tavaly az alsóházi rájátszás 7. fordulójában rendezett ominózus találkozón egy fővárosi szurkoló egy magyar zászlót letépve rohant be a pályára, a kerítést lebontó társait pedig könnygázzal kellett megfékezni…

A Dinamo sportigazgatója, Ionel Dănciulescu válaszként támadásba lendült a román szaksajtóban, és azt állítja, hogy a vendégcsapatot érték atrocitások Sepsiszentgyörgyön, mivel cigányoknak nevezték őket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 12., 12:40
    ÉRTÉKELÉS: 5

    Amikor nyertek soha nem panaszkodtak, pedig akkor is Ázsiába,a djungelbe,a ge…küldtek, bozgoroztak! Nem kötelező olyan csapatokkal játszani! Kit boldogít az, h a Dimanó😂ide jön szotyizni?! Maradjanak a Balkánba ahová valók!